Skip to content
Politică

Audieri în forţă la DNA. Un primar de municipiu riscă să nu prindă alegerile în libertate / EXCLUSIV SURSE

Audieri în forţă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Un primar de municipiu riscă să nu prindă alegerile în libertate.

Surse apropiate situaţiei au declarat, joi, pentru PSnews.ro, că ar fi vorba despre UNPR-istul Cătălin Cherecheş, edilul din Baia Mare. Cherecheş este un caz emblematic de politician traseist, trecând atât prin PSD şi PNL, cât şi prin PDL. În prezent, el se pretinde politician independent, deşi încă face parte din partidul condus, până recent, de către Gabriel Oprea.

Sursele noastre arată că există un risc enorm pentru Cătălin Cherecheş. Mai precis, DNA ar avea în lucru nu mai puţin de şapte dosare, în care 100 de martori vor da sau au dat deja declaraţii.

Şi mai precis, procurorii ar fi descoperit o afacere în care Cherecheş ar fi fost implicat alături de patronii elveţieni ai traderului de metale şi minereuri Werco Trade AG. În 2013, această companie a cumpărat toate depozitele de pirită auriferă ale Remin Baia Mare pentru 53 de milioane de dolari, scria atunci zf.ro.

Până aici, nu pare să fie nimic neobişnuit. Totuşi, din informaţiile PSnews.ro, anchetatorii au suspiciuni că ar fi fost date şpăgi ameţitoare unor politicieni locali, iar aceste mite ar fi fost oferite în Elveţia.

În dosarul despre care vorbim, ar fi implicaţi şi mai mulţi lideri ai PSD Maramureş, în condiţiile în care societăţile care administrează judiciar Remin Baia Mare (aflată în insolvenţă) ar fi conduse de către apropiaţi ai PSD şi – mai mult – ar fi ţinta unor verificări din partea DNA.

Portalul de ştiri ifz.ro scria, în noiembrie 2013, că administratorii judiciari ai Remin Baia Mare erau Pareto Grup I.P.U.R.L. și Pro Insolv IPURL.

În aceeaşi perioadă, alt site media, necenzuratmm.ro, arăta cum şefii celor două societăţi de administrare judiciară (Liana Iancu, respectiv Ioan Coman) ar avea legături – chiar dacă indirecte – cu PSD-iştii locali.

Ne întoarcem la primarul Cătălin Cherecheş. În ianuarie 2016, jurnalistul Silviu Mănăstire relata (la „Dosar de politician”) despre cum DNA îl cercetează de trei ani pe edilul băimărean, pe care îl suspectează de maşinaţiuni nebănuite în sfera economică a municipiului pe care îl conduce. Nu ne-am mira dacă acest dosar care trenează de trei ani (fără vreo trimitere în judecată a lui Cherecheş) ar avea ramificaţii în cele şapte speţe despre care PSnews.ro v-a relatat mai sus.

 

1 comentariu la “Audieri în forţă la DNA. Un primar de municipiu riscă să nu prindă alegerile în libertate / EXCLUSIV SURSE

  1. Nu cred ca primarul Baia Mare a fost implicat in ceva ilegal.Suntet invidiosi pe el ca face performanta in administratie locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *