Skip to content
Politică

Noi audieri la DNA în dosarul referendumului din 2012 în care va fi judecat și Liviu Dragnea. 10 persoane decedate, citate la DNA

Peste 140 de persoane din Gorj și 43 din Vrancea sunt aduse, cu autocarul, la audieri la sediul DNA din București, în dosarul referendumului fraudat, relatează România TV.

De asemenea, au fost citate pentru a se prezenta la sediul DNA București și 10 persoane care au decedat în ultima perioadă.

În acest dosar, 75 de persoane, printre care și vicepremierul Liviu Dragnea, au fost trimise în judecată. Dragnea este acuzat că ar fi fraudat votul de la referendumul privind demiterea președintelui Traian Băsescu, organizat în 2012.

În data de 7 octombrie 2013, DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, alaturi de alte 74 de persoane. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat detinuta in prezent de Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA ca ar fi pus la punct un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu. Potrivit procurorilor anticoruptie, Dragnea ar fi folosit zece metode pentru fraudarea votului, printre care votul multiplu, turismul electoral si falsificarea de semnaturi, potrivit rtv.net.

In rezolutia de incepere a urmaririi penale, procurorii DNA sustint ca Liviu Dragnea, in calitate de secretar general al PSD, si-a folosit influenta pentru a obtine „un folos nepatrimonial pentru partid”, respectiv o prezenta de minimum 60% la votul de la referendumul din 29 iulie 2012 care sa garanteze validarea acestuia. El ar fi initiat o asociere formata din presedinti si membri ai sectiilor de votare coordonati de responsabili locali si judeteni, presedinti de organizatii judetene si locale, precum si primari ai partidului.

 

3 comentarii la “Noi audieri la DNA în dosarul referendumului din 2012 în care va fi judecat și Liviu Dragnea. 10 persoane decedate, citate la DNA

  1. Breaking News-uri—VESELE—Satisfactia moderatorilor platiti sa zambeasca la televizor cand comenteza stirile care incalzesc –inima TATUCULUI . Cu BACONSCHI— cel care a asigurat un vot la trei secunde la PARIS—-s-a rezolvat—a parasit TRUPA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *