Skip to content
Politică

AUDIO/STENOGRAME Blat PNL-PSD pentru Primăria Bragadiru și amenințări mafiote din partea liberalului ”Beton”: ”Vă omor în casă, vă iau din casă pe toți”

Inquam Photos / George Călin

În Bragadiru, orașul de lângă București, jocurile electorale par deja făcute: PNL, PSD și AUR și-au dat mâna să-l întroneze pe Gabriel Lupulescu (PNL) edil peste localitatea ilfoveană. Despre susținerea din umbră a celor de la AUR, PS News a scris aici, dar noi dezvăluri demonstrează că și PSD face parte din schemă.

Mai exact, la 19 mai, candidatul PSD de atunci la Primăria Bragadiru, Ionuț Scarlat, este sunat de candidatul PNL, Gabriel Lupulescu, cunoscut sub porecla ”Beton” datorită controversatelor sale afaceri imobiliare. Din înregistrarea convorbirii reiese că Lupulescu avea deja informații sigure că PSD îi va retrage sprijinul lui Scarlat, lucru care s-a și întâmplat câteva zile mai târziu. Lupulescu îi spune contracandidatului său ce se va întâmpla (”O să te schimbe ăștia”) și încearcă să-l ademenească pe Scarlat în echipa sa (”Vii la mine”), însă acesta din urmă nici nu ia în calcul varianta că va fi abandonat de PSD (”Nu există așa ceva”). Lupulescu insistă (”Tu ascultă-mă, că te dă ăștia afară. Marți, miercuri te dă la o parte”), însă Scarlat nu-l crede, ceea ce-l enervează pe liberal, care trece la amenințări în stil mafiot (”Eu, într-o zi, îmi vine boala copiilor și vă omor în casă, vă iau din casă pe toți”).

Cum spuneam, convorbirea în cauză are loc la 19 mai, când Ionuț Scarlat era candidatul PSD la Primăria Bragadiru. Toate bannerele electorale, toate postările sale de pe Facebook erau însoțite de sigla PSD.

Pe 6 iunie, însă, la o săptămână după discuția telefonică cu Gabriel Lupulescu, Ionuț Scarlat anunță public că nu mai are susținerea PSD – adică exact ce-i spusese contracandidatul liberal că se va întâmpla – și că va continua cursa electorală din postura de independent. ”Pentru că vreau să clarific ceea ce s-a discutat în cele mai diferite moduri, vă spun că astăzi sunt 𝐜𝐚𝐧𝐝𝐢𝐝𝐚𝐭 𝐢𝐧𝐝𝐞𝐩𝐞𝐧𝐝𝐞𝐧𝐭. Vă mărturisesc că au fost zile dificile, în care am căutat să înțeleg ceea ce am trăit, și am găsit un posibil răspuns: suntem încă prea puțini cei care vrem să facem ceva pentru oameni”, scria Scarlat pe pagina sa de Facebook.

Imediat, Ionuț Scarlat scoate și sigla PSD de pe afișele sale electorale.

În acest moment, PSD nu are un candidat oficial la Primăria Bragadiru. Liderii partidului spun că o susțin pe candidata alianței PMP-USR PLUS ”Împreună pentru Bragadiru”, Teodora Desagă, însă aceasta neagă existența vreunui sprijin din partea social-democraților.

Alegerile pentru Primăria Bragadiru au loc duminică, 27 iunie.

Stenograma discuției dintre Lupulescu și Scarlat

Candidatul PNL Gabriel Lupulescu îl sună, pe 19 mai, pe candidatul de atunci al PSD, Ionuț Scarlat.

G. Lupulescu: Ce facem, Ionuț? Mai suntem candidat, nu mai suntem?

I. Scarlat: Cum dacă „mai suntem”?

G. Lupulescu: Păi am înțeles că vrea să te schimbe ăștia? Vii la mine…

I. Scarlat: Nu există așa ceva.

G. Lupulescu: Tu ascultă-mă, că te dă ăștia afară. Marți, miercuri te dă la o parte.

I. Scarlat: Nu există. Păi, eu nu știu pe ce lume trăiesc?

(…)

G. Lupulescu: Banner-ul e bun, că e cu lucrări, cu alea, lasă-l acolo, îl păstrezi și când oi fi eu primar.

I. Scarlat: Poate o să fiu eu, că drumul mi-l duc până la capăt.

G. Lupulescu: Alo, ascultă-mă, nu te îmbăta cu apă rece. Trezește-te la realitate. Du-te la un puț, așa, și dă-ți cu apă pe față. Vrei să ai ușa deschisă pe la primărie? Poți să ai, înțelegi, dacă tu ești băiatul meu, o să ai, altfel nu o să ai. Fii atent aici, că vrea să te schimbe ăștia.

I. Scarlat: Este dreptul lor. Eu sunt candidat, deci vorbim de om.

G. Lupulescu: Acuma pe bune (…) Fii atent aici ce te învăț eu pe tine. Ia un tricou din ăla galben și vino ușor, așa…

I. Scarlat: Nu, nu, nu (…) dacă prin absurd să se întâmple ce vorbim noi acum, dar nu cred, rămân în tricou alb. (…) Eu atât promit. Cine câștigă, dreptul lui și e foarte bine, că e un concurs. Nu e o luptă, nu un război, e un concurs. Cine câștigă, e mai bun și ok. (…)

G. Lupulescu: O să ies primar 100%. Tu să ții minte aici. Ești un copil râzgâiat, acuma. Știi cum ești tu, ai scăpat de lângă mama. Ia-l pe ăla, pe Iane Vlad. Băi, lasă-l pe nea Gabi în pace, că nu știi viața cum ne rezervă mai departe. Tu să ții minte un singur lucru: în viața asta nu poți să te lupți cu monștrii. Vrei să îți spun ceva? Eu, într-o zi, îmi vine boala copiilor și vă omor în casă, vă iau din casă pe toți. Ascultă-mă pe mine, dacă tu duminică nu ești plecat acasă, să mă scuipi. Dacă eu ți-o spun clar că te schimbă! Ai vorbit cu Ghiță? Reține! Vrei să ai ușa deschisă la primărie? Că tu să ții minte un singur lucru. Te dai la urs? Un iepuraș să se dea la urs? Niciodată în viața asta! Tu știi foarte bine cu cine te lupți! Cu ursul! Ursul ăla brun, ăla care mușcă”.

Legea electorală, călcată în picioare la Bragadiru

Mai mult, În Bragadiru și legea electorală este călcată în picioare. PNL, partidul fostului primar condamnat penal Vasile Cimpoeru, își pune oamenii din Primărie preşedinţi în secțiile de votare, iar aceștia interpretează legea după cum vor ei, lăsând candidatul alianţei electorale USR PMP „Împreună pentru Bragadiru”, Teodora Desagă, fără reprezentanți în secția de votare,  deși alianţa și USR au transmis în termen listele cu reprezentanți. Totul cu susținerea AUR!

Mai mult, mai multe secții de votare au fost organizate în spații care aparțin familiei candidatului PNL, Gabriel Lupulescu, membrii alianței ”Împreună pentru Bragadiru” acuzând un conflict de interese. De altfel, pe geamurile acestor secții de votare sunt lipite afișe electorale ale candidatului liberal, ceea ce contravine, din nou, legii electorale.

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” acuză ”decizia abuzivă” a președinților secțiilor de votare prin care nici USR, partid parlamentar, nici Alianța „Împreună pentru Bragadiru” nu vor avea reprezentanți în secțiile de votare la alegerile locale parțiale din 27 iunie.

”Biroul Electoral Județean Ilfov a emis o hotărâre, pe care noi o vom ataca în instanța de contencios administrativ, care spune că USR, neavând candidat propriu, nu se încadrează în prevederile legale pentru a avea reprezentanți în secțiile de votare. Astfel, sunt secții de votare cu trei reprezentanți PNL și doi reprezentanți AUR, principalii contracandidați.

Considerăm că decizia BEJ este nedreaptă, bazându-se pe o interpretare arbitrară a legii, care face diferența între alegerile locale și cele parțiale în ceea ce privește dreptul de reprezentare, în timp ce obligațiile rămân aceleași pentru toți competitorii. Vom sesiza organele competente și vom lupta pentru a face dreptate”, arată reprezentanții alianței.

Secții de votare amenajate în spațiile familiei candidatului PNL

De asemenea, Alianța „Împreună pentru Bragadiru” susține că mai multe secții de votare din zona Prelungirea Ghencea sunt organizate într-un spațiu aparținând familiei candidatului PNL, Gabriel Lupulescu, ceea ce ar reprezenta un evident conflict de interese.

”Astăzi vom depune o plângere penală pe numele domnului Grigore Marian Dumitru, viceprimarul Orașului Bragadiru, care a fost atenționat de această situație încă de acum două luni. Este vorba despre secțiile de votare 6, 7 și 8, aferente zonei Prelungirea Ghencea și Cartierul Latin, organizate în două spații insuficiente care aparțin SC. GAD SPECIAL CONSTRUCT SRL, firmă administrată de către fiul candidatului PNL, Gabriel Lupulescu.

PNL și mafia imobiliară de la Ilfov

În ultimii 15 ani, localitățile lipite de București sunt scena unui dezastru imobiliar de proporții, pus la cale de administrațiile locale la înțelegere cu rechinii imobiliari. Primăriile şi autoritățile județului Ilfov au autorizat sute de proiecte imobiliare în localităţi precum Tunari, Bragadiru sau Popeşti Leordeni, fără să amenajeze drumuri şi utilităţi publice.

Pe 20 ianuarie, Vasile Cimpoeru (foto), de 15 ani primar în Bragadiru, oraș situat la ieșirea din București, după prelungirea Ghencea, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare. Cimpoeru a fost implicat în autorizarea ilegală a mai multor afaceri imobiliare prin acordarea de certificate de urbanism false. În mandatele lui Cimpoeru, Bragadiru a devenit o junglă imobiliară: blocurile de 8, 9 și 10 etaje au fost avizate la limita legii în zone de case sau pe vechile terenuri agricole ale localității, fără ca primăria să tragă utilități sau să-i oblige pe dezvoltatori să urbanizeze noile cartiere construite. Când plouă abundent, orașul Bragadiru devine o veritabilă mlaștină. Imaginile cu inundațiile din așa-zisul Cartier Latin din Bragadiru fac în fiecare an înconjurul televiziunilor.

Începând cu anul 2006, primarul Cimpoeru a protejat dezvoltarea imobiliară haotica a Cartierului Latin prin acordarea unor PUZ (planuri urbanistice zonale) din care lipseau drumurile, canalizarea, spațiile verzi sau accesul dinspre București spre miile de apartamente construite. În toti acești ani, primarul Cimpoeru, fost membru PD-L devenit liberal, a dezvoltat o relație de tovărășie tocmai cu principalul investitor al “Cartierului Latin”, controversatul afacerist Gabriel Lupulescu, fost consilier local PD-L în sectorul 6 din București.

Întâmplător sau nu, după încarcerarea primarului Cimpoeru de acum câteva luni, tovarășul său Lupulescu vrea să ajungă tocmai el primarul orașului Bragadiru. Gabriel Lupulescu candidează la alegerile pentru primar din partea PNL, având sprijinul rețelei politice construite de primarul penal în 15 ani de mandat.

 

1 comentariu la “AUDIO/STENOGRAME Blat PNL-PSD pentru Primăria Bragadiru și amenințări mafiote din partea liberalului ”Beton”: ”Vă omor în casă, vă iau din casă pe toți”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *