Skip to content
Politică

Augustin Lazăr a ieșit la rampă după noul abuz descoperit la DNA Ploiești

agerpres.ro

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a ieșit la rampă după noul abuz descoperit la DNA Ploiești.

Este vorba – așa cum puteți citi în linkul de mai jos – despre audierea fostului președinte al AEP Ana-Maria Pătru la renumitul serviciu teritorial al DNA, acolo unde fosta șefă de la Autoritatea Electorală Permanentă – aflată în stare de arest – a plâns în timp ce procuroarea de caz redacta ea însăși declarația inculpatei.

DETALII AICI: UPDATE Ciutacu a difuzat imagini cu un fost demnitar ÎN LACRIMI audiat la DNA Ploiești (VIDEO)

În acest context, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat joi – la bilanțul anual al Inspecției Judiciare – că Ministerul Public va investi într-un soft care va transforma în scris ceea ce declară martorul, suspectul sau inculpatul, transmite Agerpres.

„Doresc să vă asigur că prin investiţiile pe care le facem în Ministerul Public inclusiv vom avea un soft care va transforma în scris ceea ce relatează, declaraţia martorului, suspectului, inculpatului va fi transformată în scris şi grefierul va pune doar punctele, din câte înţeleg. Nu se va modifica nimic. (…) Aşa putem noi să ne gândim că trebuie să funcţioneze o justiţie a mileniului III şi fără expresii de cartier care să împăneze o astfel de audiere”, a afirmat Lazăr.

Procurorul general a vorbit şi despre înregistrările apărute în spaţiul public cu privire la activitatea unor procurori din DNA Ploieşti, precizând că, dacă se va constata că sunt adevărate, el nu a auzit în cariera sa profesională despre o „asemenea manieră primitivă de audiere”.

„Doresc să vă mai spun că un proiect foarte important al Ministerului Public este cel care priveşte respectarea drepturilor fundamentale. Suntem în Europa mileniului III. Dacă într-adevăr ar fi adevărat conţinutul ideatic al înregistrării de la o anume unitate DNA, nu ştim încă până nu vom vedea dacă este originală înregistrarea, dacă va fi adevărat pot să spun că asemenea manieră primitivă de audiere şi de discuţie cu justiţiabilul nu mi-a fost dat să aud în cariera profesională. Dar nu ştim şi noi nu discutăm că sunt nişte proceduri în curs şi nu vrem să anticipăm nimic”, a mai zis Lazăr.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *