Skip to content
Politică Societate

Augustin Lazăr, avertisment către Tudorel Toader: Modificările ar afecta activitatea de urmărire penală

Procurorul general, Augustin Lazăr, i-a trimis ministrului Tudorel Toader observaţiile procurorilor din cadrul Ministerului Public cu privire la propunerile de modificare a legislaţiei penale.

Dacă aceste modificări ar intra în vigoare, ar afecta în mod substanţial activitatea de urmărire penală şi implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârşit infracţiuni„, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanţii Parchetului General.

Observaţiile formulate de procurorii din cadrul Ministerului Public cu privire la propunerile de modificare a legislaţiei penale fac referire la Codul Penal, Codul de procedură penală, Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, proiectul de act normativ privind contestaţia în anulare, anunţă News.ro.

Biroul de informare şi Relaţii Publice este abilitat să prezinte observaţiile formulate la modificările propuse care, pe de o parte nu reclamă intervenţia legislativă de urgenţă, iar pe de altă parte, unele se îndepărtează de la efectele jalonate explicit prin deciziile Curţii Constituţionale. Dacă aceste modificări ar intra în vigoare, ar afecta în mod substanţial activitatea de urmărire penală şi implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârşit infracţiuni. Procurorul general îşi exprimă convingerea că soluţia pentru îmbunătăţirea legislaţiei penale este cooperarea interinstituţională, bazată pe consultarea sistemului judiciar, a specialiştilor dreptului şi a practicienilor cu experienţă şi îşi exprimă întreaga disponibilitate de cooperare în acest sens„, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *