Skip to content
Politică

Augustin Lazăr, în corzi. Tudorel Toader va prezenta la ora 18 raportul de evaluare a procurorului general

romaniatv.net

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că la ora 18.00 va face o declaraţie de presă în care va prezenta raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr.

”Scurtă declaraţie de presă – Prezentarea Raportului de evaluare a activităţii manageriale desfasurată de către procurorul general de la PICCJ!”, a scris Tudorel Toader pe Facebook, potrivit news.ro.

Declaraţia va avea loc la ora 18.00, în Sala de Consiliu de la Ministerul Justiţiei.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, în 25 august, pe Facebook, că declanşează procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr.

”Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie!”, a scris Toader pe pagina sa de Facebook.

”În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost «desecretizat» un protocol «abrogat» încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, «La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009». Folosirea sintagmei «se abrogă», arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative”, continua Tudorel Toader.

El preciza că rezultatele evaluării, ”însoţite de eventuale propuneri”, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

În urma unei proceduri similare de evaluare a activităţii manageriale, ministrul Toader a făcut propunerea care a dus la revocarea Lauei Codruţa Kovesi de la şefia DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *