Skip to content
Politică

Augustin Lazăr, în vizită la Chişinău. Maia Sandu: Domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru reforma justiţiei din ţara noastră

Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul procuror general al României Augustin Lazăr a fost primit, la Chişinău, de premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, care a anunţat că acesta şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru reforma justiţiei din ţara vecină, scrie News.ro.

Am avut deosebita onoare să am o întrevedere cu domnul Augustin Lazăr, fost Procuror General al României, un mare promotor al independenţei sistemului judiciar şi al consolidării statului de drept din România. Am discutat despre planurile noastre privind reformarea justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Domnia sa a împărtăşit mai multe aspecte din propria experienţă în calitate de şef al Ministerului Public, dar şi a apreciat pozitiv iniţiativele noastre de reformare a organelor procuraturii. Însă m-a bucurat şi mai mult faptul că domnia sa şi-a exprimat de principiu disponibilitatea de a se implica în echipa de consiliere pentru promovarea reformei justiţiei din ţara noastră”, a anunţat premierul Maia Sandu.

Schimbările reale pot fi posibile doar cu sprijinul unor oameni integri, care dau dovadă de fermitate şi curaj în lupta cu spălarea banilor şi corupţia mare. De un astfel de procuror avem nevoie în Republica Moldova şi sperăm să ne putem baza şi pe experienţa şi profesionalismul unor oameni ca Augustin Lazăr”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Mandatul lui Augustin Lazăr ca procuror general al României s-a încheiat, el pensionându-se şi din funcţia de procuror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *