Skip to content
Politică

Augustin Lazăr intervine: ce spune despre dosarele Revoluției și Mineriadei

Augustin Lazăr, avizat de CSM pentru funcția de procuror general al României, intervine: ce spune despre dosarele Revoluției și Mineriadei!

În acest context, Lazăr a declarat că dosarele Revoluției și Mineriadei trebuie soluționate și că Ministerul Public are resursele necesare pentru a face acest lucru.

Augustin Lazăr consideră că în dosarele Revoluţiei şi Mineriadei nu s-a făcut o anchetă efectivă.

„Din păcate, avem niște condamnări la CEDO, noi trebuie să observăm că în anumite dosare nu s-a făcut o anchetă efectivă, sau a fost făcut la un nivel de operativitate foarte scăzut, dar în tot cazul, ancheta efectivă nu există, nu s-au identificat persoanele responsabile și există și alte probleme care au generat aceste condamnări. Secția Parchetelor Militare are resurse umane foarte bune, care trebuie bine organizate și eficientizate. Ei vor putea să soluționeze aceste dosare”, a declarat Lazăr la CSM, potrivit romaniatv.net.

El a precizat că există în cercetare și un dosar privind o „mineriadă, care așteaptă soluționarea temeinică și legală și ea va fi”.

„Orice dosar trebuie soluționat potrivit legii. Altfel se creează impresia că nu există voință de a se soluționa. Și în cadrul Ministerul Public nu există dosar să nu se poată soluționa. Colegii noștri sunt profesioniști și sunt în măsură să soluționeze aceste dosare”, a mai declarat Lazăr.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *