Skip to content
Politică

Augustin Lazăr (propus procuror general) îşi dezvăluie obiectivele şi relaţia cu Iohannis

Augustin Lazăr (propus pentru funcţia de procuror general) îşi dezvăluie obiectivele, precum şi relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis.

Augustin Lazăr (cel propus de ministrul Justiţiei, Raluca Prună, pentru funcţia de procuror general) spune că nu îşi datorează carieră nimănui şi că nu îl cunoaşte pe preşedintele Klaus Iohannis, conform Ziare.com.

Comentariul lui Lazăr vine în condiţiile în care decizia finală privind funcţia de procuror general al României o va avea şeful statului.

„Nu l-am cunoscut pe preşedintele Klaus Iohannis, nu am avut onoarea. Probabil că o să îl cunosc cândva. Nu îmi datorez carieră profesională nimănui. Mi-am susţinut examenele cu onor, am patru examene de procuror”, a spus Augustin Lazăr.

El a fost procuror general adjunct la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, unde au ajuns în cele din urmă sesizări depuse la începutul anilor 2000 privind retrocedările imobiliare către Forumul Democrat al Germanilor din România (FDRG), condus de Klaus Iohannis, potrivit unor surse judiciare. Clauzele au fost, însă, clasate la Parchetul Alba.

Augustin Lazăr a explicat că la instituţia respectivă s-au soluţionat „o multitudine de dosare în care s-au dat multe soluţii referitoare la o multitudine de persoane, unele şi publice”.

„Toate au fost legale şi temeinice. Orice soluţie poate fi contestată”, a mai spus cel propus pentru funcţia de procuror general.

De asemenea, Lazăr a declarat că Ministerul Public „va trebui să treacă printr-o resetare managerială”, iar printre obiectivele sale se numără „consolidarea rezultatelor bune obţinute de colegii noştri în ultimii ani în combaterea corupţiei, a conflictului de interese, a infracţiunilor care sunt asociate infracţiunilor de corupţie”.

„Nu în ultimul rând, vreau realizarea unei mentalităţi noi de procuror european care cunoaşte bine dreptul european şi care poate acţiona cu rol activ în toate jurisdicţiile Uniunii Europene pentru a recupera bunuri care au fost furate sau delapidate, ori sume de bani care au fost însuşite în România şi duse în alte jurisdicţii în străinătate”, a mai spus cel propus pentru funcţia de procuror general.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *