Skip to content
Politică

Augustin Lazăr, semnal de alarmă după întâlnirea cu Toader: Există parchete fără niciun procuror

opiniatransilvana.ro
" "

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a făcut marți declarații după întâlnirea avută cu Ministrul Justiției Tudorel Toader referitoare la situația delegărilor din sistem despre care au fost cerute explicații.

Concret, Lazăr a declarat că există un deficit de 450 de procurori, iar această situație i-a obligat să suplinească temporar, prin delegare, unele functii din sistem.

" "
" "

Augustin Lazăr a făcut declarațiile pe treptele Ministerului Justiției, iar alături de acesta erau Anca Jurma, procuror-șef interimar la DNA, și Felix Bănila, noul procuror-șef de la DIICOT.

Procurorul general a explicat și ce a discutat cu ministrul Justiției.

A fost o invitație a ministrului Justiției pentru o discuție cu caracter general cu privire la problematica conducerii Ministerului Public. Ministerul s-a prezentat în această structura nouă (noii șefi de la DNA și DIICOT – n.red.) . Problemele au fost cele legate de resursele Ministerului Public, care sunt locurile vacante, de ce a fost nevoie să fie delegați anumiți procurori, pe anumite poziții vacante.

Am făcut o situație și am observat că există un deficit de 450 de procurori în Ministerul Public. Această situație ne-a obligat să delegăm procurori, să suplinească temporar funcții. Acum vom putea demara procedura de titularizare a acestora pe funcții. Doresc să vă asigur că toate delegările făcute la DNA și în Ministerul Public au fost realizate în condițiile legii în momentul în care s-a dat ordinul de delegare.

Pentru a curma discuția publică, am dispus, din motive de oportunitate, încetarea delegării colegilor care nu aveau condițiile de vechime prevăzute de legea nouă. Ei și-au îndeplinit o activitate foarte bună la DNA. Am dispus încetarea delegărilor, urmând ca aceștia poate să revină când vor avea vechimea respectivă la DNA sau DIICOT.

Am considerat oportun și necesar să nu lăsăm aceste suspiciuni, să încetăm această delegare. Nu au fost dați afară! Doresc să le mulțumesc public pentru activitatea pe care au avut-o la DNA. A intrat o nouă lege în vigoare”, a explicat Lazăr.

„Repet, în Ministerul Public lipsesc 450 de procurori. Există în țară 10-15 parchete care au un singur procuror în activitate și acesta trebuie să-și ia concediu. Sau există parchete fără niciun procuror.

Parchetele nu pot fi închise. CSM a propus raționalizarea micilor parchete și micilor instanțe, în sensul de a le reduce, pentru a face parchete mai mari, tocmai pentru a se putea împărți mai bine activitatea, pentru a colabora. Așa cum este acum sistemul din România, suntem obligați să facem aceste delegari”, a mai declarat procurorul general.

" "

1 comentariu la “Augustin Lazăr, semnal de alarmă după întâlnirea cu Toader: Există parchete fără niciun procuror

  1. Inlaturati scursura din fruntea ministerului . Incetati sa mai parasiti in mod las institutia doar pentru ca legea va confera pensii imense . Luptati pentru poporul roman care va plateste salarii si v-a transferat autoritate . Nu intoarceti spatele poporului roman . Majoritatea functionarilo bugetari dau navala in sistem pentru ca sint incapabili sa isi cistige existenta in mediul privat . Va atrag salariile imense crescute din pix de catre guvernantii ordinari ? Asta este scopul ? Scopul functionarului bugetar este acela de a servi comunitati . Daca nu esti minat de aceasta dorinta mergi la matura . Sint atitea strazi nematurate .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *