Skip to content
Societate

Augustin Lazăr susține o declarație de presă la ora 11.00

ziuanews.ro
Procurorul general Augustin Lazăr va susține, luni, de la ora 11.00, o declarație de presă, a anunțat Ministerul Public. Este prima ieșire publică a lui Lazăr după acuzațiile potrivit cărora ar fi făcut parte dintr-o comisie care la mijlocul anilor ’80 a refuzat eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip, relateaza Hotnews.
Astăzi, 8 aprilie 2019, la ora 11:00, domnul Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va face o declaraţie de presă, la sediul instituţiei. Declaraţia de presă priveşte soluţionarea unei cauze istorice„, a anunțat Ministerul Public.
Augustin Lazăr a respins acuzațiile prin mai multe comunicate de presă transmise de Ministerul Public. El a susținut că atacurile concertate din ultimele zile la adresa sa, în contextul derulării procedurii de desemnare a viitorului procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmăresc atât decredibilizarea sa în calitate de procuror general, cât și destabilizarea Ministerului Public.
De asemenea, Lazăr a catalogat drept grosolănii declarațiile potrivit cărora procurorul deschidea sau închidea pe cineva într-un penitenciar, acesta fiind atributul judecătorului, precizând că regretă că drama disidentului Iulius Filip e folosită de cei ce vor să atace Justiția. Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General se încheie la sfârșitul acestei luni. El și-a depus candidatura pentru un nou mandat de 3 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *