Skip to content
Societate

Augustin lazar, vizat în speța Kovesi

agerpres.ro

S-au extins cercetările în dosarul deschis Laurei Codruţa Kovesi. Secţia pentru anchetarea magistraţilor  efectuează cercetări in rem în privinţa unui comunicat de presă din 9 ianuarie 2017 al PÎCCJ privind extrădarea lui Nicolae Popa. Faptele anchetate sunt favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii.

Comunicatul respectiv informa opinia publică că „Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie au dispus prin ordonanţă începerea urmăririi penale cu privire la faptă, respectiv infracţiunea de abuz în serviciu, în cauza având ca obiect informaţiile făcute publice prin intermediul unor înregistrări difuzate în mass-media cu privire la o serie de afirmaţii făcute de fostul deputat Sebastian Ghiţă.Cercetările în acest dosar vizează toate aspectele prezentate opiniei publice de către persoana anterior menţionată prin intermediul înregistrărilor difuzate. În acest context, precizăm că, în urma verificărilor efectuate, a rezultat că aducerea în ţară a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuată de către Poliţia Română, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de către această instituţie. Cercetările se vor efectua în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept”,  informează Adevărul.ro.

PSNews a încercat sa ia legătura cu Augustin Lazăr referitor la informațiile apărute în spațiul public, dar până la momentul publicării acestei știri nu am obținut niciun punct de vedere din partea procurorului general al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *