Skip to content
Politică

UPDATE/ Klaus Iohannis, validat de CCR/ Băsescu, alături de Iohannis la ședința CCR de validare a mandatului. Ponta nu a fost invitat

UPDATE

„Am verificat documentele primite de la BEC, nu s-au constatat impedimente in confirmarea rezultatului alegerilor, au fost confirmate rezultatele. Dl. Klaus Iohannis a fost validat in functia de Presedinte al Romaniei.

La ora 12.00 va avea loc sedinta de validare a alegerii lui Klaus Iohannis în funcția de Președinte al României.  Vor veni si fosti judecatori de la Curte, si presa, in functie de locurile disponibile.

Presedintele nou ales intra in functie dupa depunerea juramantului, nu stiu sa va spun cand”, a spus președintele CCR, Augustin Zegrean.

Intrebat daca a fost invitat si premierul Victor Ponta, Augustin Zegrean a transmis ca nu, nu l-a invitat decat pe presedintele in functie.

„Nu l-am invitat decat pe Presedintele in functie al Romaniei”, a transmis Zegrean.

Departamentul de presă al Administrației Prezidențiale a anunțat că actualul șef al statului, Traian Băsescu, va participa la ședința de validare a mandatului de președinte al lui Klaus Iohannis.

” Programul președintelui României, domnul Traian Băsescu, de vineri, 21 noiembrie a.c.
Președintele României, domnul Traian Băsescu, va avea vineri, 21 noiembrie a.c., următorul program public:

• ora 12.00, sediul Curții Constituționale a României – participare la ședința de validare a alegerii domnului Klaus Werner Iohannis în funcţia de preşedinte al României de către Plenul Curţii Constituţionale”, se arată în comunicat transmis de Administrația prezidențială.

Președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a transmis, vineri, că cel mai probabil președintele ales ar urma să depună jurământul în Parlament cu o zi înainte de finalizarea mandatului lui Traian Băsescu și că din verificarea proceselor verbale nu s-a găsit nimic care să schimbe situația stabilită de BEC.

Judecătorii Curții Constituționale se reunesc vineri, la ora 10.00, pentru a valida rezultatul alegerilor prezidențiale de duminică, iar la ora 12.00 va avea loc şi ceremonia în care Klaus Iohannis îşi va primi mandatul.

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a obținut 54,43% (6.288.769 voturi) în al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică, iar reprezentantul Alianței PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, 45,56% (5.264.383 voturi), potrivit procesului verbal final privind rezultatul votării, publicat pe site-ul Biroului Electoral Central (BEC).

1 comentariu la “UPDATE/ Klaus Iohannis, validat de CCR/ Băsescu, alături de Iohannis la ședința CCR de validare a mandatului. Ponta nu a fost invitat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *