AUR intră la apă: Partidul lui Simion, tot mai jos în preferințele electoratului

Sursa foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Cel mai recent sondaj CURS plasează Alianța PSD-PNL la 53% în intenția de vot, urmată de Dreapta Unită și AUR, cu câte 14%. AUR se duce, cu viteză, pe tobogan. Partidul condus de George Simion a scăzut în preferințele românilor, de la ultima cercetare CURS, cu 7%. Pe următoarele locuri în intenția de vot pentru europarlamentare sunt SOS (partidul Dianei Șoșoacă) și UDMR, cu 5%.

Scorurile partidelor la alegeri locale din 9 iunie, conform sondajului CURS sunt:

PSD – 35%
PNL – 21%
Alianța Dreapta Unită (USR+PMP+FD) – 13%
AUR – 13%
SOS România – 4%
UDMR – 5%
PUSL – 4%
Altul (sub 2% fiecare) – 5%

În ultimele două luni, AUR pierde electorat și în sondaje și la evenimentele de campanie

AUR a scăzut în două luni de la 21% la 14%, după ce PSD și PNL au ales să candideze pe liste comune. Așa cum au declarat liderii celor două partide din Coaliție, unul din obiective este acela de a limita mandatele câștigate de populiști.

Întrebați pe cine ar vota la alegerile locale, 35% dintre cei intervievați au indicat PSD, 21% PNL, 14% Dreapta Unită și AUR, iar 5% UDMR.

AUR s-a remarcat prin violență verbală și fizică. Câteva exemple recente

Cele 14 procente ale AUR în acest moment sunt rezultatul firesc al unui partid care atunci când trebuie să facă față unei campanii electorale serioase eșuează, pentru că nu are resurse și pentru că a fost construit pe propagandă și minciuni.

Este un fapt cunoscut că AUR s-a remarcat prin violență verbală și fizică, atât în Parlament cât și la evenimentele din orice timp, în special la cele de stradă, unde George Simion s-a comportant ca un veritabil șef de galerie de huligani.

Reamintim ultima zi a lunii ianuarie din acest an când George Simion și un grup de parlamentari și membri AUR au intrat cu forța în sala de ședințe a grupului parlamentar și l-au agresat verbal pe președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, pe care l-a numit „securist pitic”. Tot atunci, Simion a adus și o copie a buletinului lui Marcel Ciolacu furat de pe serverul Camerei și a spus că protestează față de comasarea alegerilor.

Deloc de neglijat este și momentul în care a început, vizibil, declinul AUR. Este „fatidica” zi , pentru George Simion, de 10 ianuarie 2024 când fermierii și transportatorii protestau în stradă. Ca de obicei, George Simion, a profitat de moment și s-a prezentat la protest cerându-le jandarmilor să permită fermierilor, accesul în Bucureşti cu tractoarele. Protestatarii, însă, l-au huiduit şi i-au cerut să plece, acuzându-l că urmăreşte doar câştigarea de voturi.

De asemenea, anul acesta, lui George Simion i-a fost prelungită restricția, cu încă cinci ani, de a intra în Republica Moldova. Primul ministru al Republicii Moldova, Dorin Recean a explicat de ce s-a luat această măsură împotriva lui Simion: „Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”.

„Țara arde și baba se piaptănă”. Cel mai recent eșec de imagine al partidului lui Simion

Un spectacol de stand-up comedy este o altă dovadă a faptului că AUR pierde tot mai mult din încrederea pe care o câștigase. Acest spectacol de la Constanța, din weekend, aștepta o sală de a fi plina cu 120 de oameni dar, au fost prezenți doar 40.

Adio meetinguri cu mii de oameni!

Dar, înainte de acesta ne amintim și încercarea de protest de Ziua Micii Uniri de la Iași, unde AUR nu a reușit să aducă decât câteva zeci de persoane, deși anunțase un meeting cu mii de oameni.

”Cum e turcul, și pistolul”

Majoritatea membrilor AUR urmează aceeași traiectorie comportamentală ca liderul lor.

Partidul extremist a devenit un magnet care a adunat oameni agresivi, violenți, unii chiar cu condamnări la active sau cercetați pentru furt și alte violențe – cum este cazul lui Caligari Emil Andrei, susținătorul candidatului AUR la Primăria Sebeș. AUR se poate “lăuda” chiar și cu violatori: ne amintim cazul de viol de la Școala de Vară AUR.

Pentru membrii AUR, bătaia este un instrument la îndemână, chiar “ruptă din Rai”

În special, in această perioadă de precampanie, bătaia poate fi o metodă aplicabilă chiar și…depresivilor, potrivit candidatului AUR la Primăria Constanța, Ovidiu Cupșa. Acesta a spus, conform credințelor sale, fără îndoială, că cine suferă de depresie ”nu a luat suficientă bătaie când era mic” sau că ”depresia se tratează cu bătaie”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: