AUR își dezamăgește electoratul: ECR negociază cu von der Leyen. Tîrziu nu știe cum se votează în PE

Sursă foto: Facebook
Sursă foto: Facebook

AUR a intrat în grupul european ECR din Parlamentul European și este aproape să o voteze pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat la Comisia Europeană. George Simion și colegii săi au acuzat-o de mai multe ori pe von der Leyen de toate problemele din UE, dar grupul ECR vrea să o ajute să continue la conducerea Comisiei. AUR demonstrează, încă o dată, că i-a mințit pe români la alegerile europarlamentare.

Claudiu Tîrziu nu știe cum se votează în PE

Claudiu Tîrziu a renunțat la mandatul de parlamentar român și a ales mandatul din Parlamentul European pentru mai mulți bani. Totuși, acesta nu a înțeles cum funcționează Parlamentul European sau votul pentru Ursula von der Leyen.

Claudiu Târziu, parte din ECR, consideră că AUR are libertatea să facă ce vrea în grup, deși voturile pentru Comisia Europeană sunt date în funcție de grup, nu pe persoană fizică. AUR mai spunea și că nu va oferi ajutoare Ucrainei, dar imediat cum a ajuns în Parlamentul European a fost de acord cu orice ajutor pentru Kiev.

„Măsurile care au fost luate de Comisia Europeană, în ultimii 5 ani (…) sunt de natură să torpileze proiectelul european și afectează foarte grav viața cetățenilor din UE. Acest lucru trebuie să înceteze. Noi credem că e posibil numai prin îndepărtarea Ursulei von der Leyen de la conducerea Comisiei Europene.  Dacă vor fi colegi, din grupul nostru politic, care vor vota cu ea, nu au decât să o facă, dar delegația României va vota împotriva ei”, declară Târziu într-un video.

Claudiu Târziu va descoperi curând că AUR nu are nicio putere să decidă cum votează ECR. Pentru ca ECR să o poată ajuta pe von der Leyen să rămână la conducerea Comisiei, va avea nevoie de toate voturile, inclusiv cele AUR. La fel de guralivi au fost AUR-iștii și în cazul Ucraina, iar ulterior au semnat o declarație prin care și-au asumat că vor susține orice ajutor pentru Ucraina.

ECR negociază cu von der Leyen

Grupul ECR este controlat de Giorgia Meloni, prin partidul Frații Italiei (FdI), partid fascist și cu numeroase scandaluri de corupție și asociere cu mafia.

Giorgia Meloni este premierul Italiei și încearcă să aibă un rol important la nivel european. De când a devenit premier, Meloni s-a dovedit cea mai bună prietenă pentru Ursula von der Leyen. Prietenia lor era atât de puternică încât Ursula von der Leyen a ascuns raportul Comisiei Europene în care era criticat guvernul de la Roma. Astfel, von der Leyen a încercat să-și protejeze prietena, care nu respectă drepturile și libertățile presei din Italia. Dacă AUR nu o vrea pe Ursula la Comisie, atunci de ce s-a ascociat cu prietena Ursulei?

La rândul său, Meloni încearcă să convingă grupul ECR să o voteze pe Ursula von der Leyen. PPE, Social-Democrații și Renew nu au o majoritate confortabilă pentru a merge mai departe cu actuala președintă a Comisiei Europene. Aceștia ar putea apela ori la grupul Verzilor, ori la grupul ECR. Dar colaborarea cu Verzii este puțin probabilă, deoarece au viziuni diferite privind migrația. Verzii susțin migrația, în timp ce PPE și Social-Democrații vor să oprească valurile de migranți care au devenit o povară pentru societățile europene.

Ursula von der Leyen negociază de mai multe luni cu Giorgia Meloni și a încercat să convingă PPE să accepte grupul ECR. Nu degeaba ECR le-a cerut celor de la AUR să semneze acea declarație. ECR a demonstrat că nu are în componența sa partide care iau decizii de capul lor sau care se opun ideilor premierului italian. AUR părea rebelul din ECR, dar după acea declarație a arătat că este obedient.

George Simion, alături de Giorgia Meloni, sursa: George Simion

AUR, acuzații dure pentru von der Leyen

AUR a fost, în ultimii 4 ani, un mare critic al comisiei von der Leyen. George Simion și colegii săi au lansat acuzații dure la adresa Comisiei Europene, iar Claudiu Târziu continuă și acum să o facă. În același video, Târziu acuză Comisia că a încălcat drepturile și libertățile cetățenilor în pandemie și ar fi introdus un vaccin care a ucis oameni.

„Vaccinare care se dovedește astăzi, prin ceea ce arată specialiștii, că a fost o grozăvie, a fost un măcel, a fost o nenorocire. Foarte mulți oameni s-au îmbolnăvit și au murit. Eu am oameni apropiați care s-au îmbolnăvit de pe urma înțepării cu acel ser, care a fost prezentat ca fiind un vaccin”, a precizat Târziu.

Cristian Terheș, care a primit un mandat de europarlamentar pe lista AUR, a acuzat-o pe Ursula von der Leyen de corupție. Acesta îi îndemna pe români să voteze cu AUR pentru a scăpat de von der Leyen, dar după alegeri electoratul AUR descoperă că și AUR va vota pentru von der Leyen.

„Se face tot posibilul pentru a o proteja pe Ursula von der Leyen de răspunderea penală pentru corupția și abuzul de putere din pandemie, când a semnat contractele paguboase cu Pfizer, Moderna și alte firme. (…) Soluția pentru a scăpa de Ursula stă în mâinile fiecăruia dintre voi: nu votați PSD și PNL la europarlamentare. Este absurd să susții pe cineva care a distrus Europa pentru un nou asemenea mandat”, spunea Terheș, în campania electorală.

AUR-iștii sunt foarte duri cu Ursula von der Leyen, deși prietena lor Meloni vrea să o ajute pe actuala președintă a Comisiei Europene. Practic, AUR s-a asociat cu cei care o „protejează” pe von der Leyen, așa cum spunea Terheș.

AUR ar trebui, mai întâi, să-și lămurească punctul de vedere cu Giorgia Meloni, dar nu o va face pentru că AUR-iștii una spun la București și alta fac la Bruxelles. AUR critică Ucraina la București, dar la Bruxelles e de acord cu orice ajutor pentru Kiev. AUR o critică pe Ursula von der Leyen la București, dar la Bruxelles este aproape să o voteze pentru al doilea mandat la Comisia Europeană.

Odată ce s-a văzut cu mandatele în Parlamentul European, AUR a uitat tot ceea ce a spus în campania electorală și este aproape să o ajute pe Ursula von der Leyen. Dacă Meloni și președinta Comisiei Europene vor ajunge la un acord, atunci ECR o va vota în plenul Parlamentului European, iar AUR va trebui să demonstreze că e parte din grup, așa cum a făcut și la semnarea declarației pentru Ucraina.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: