Skip to content
Puterea Știrilor Video

AUR reprezintă un pericol pentru democrația din România, spune liberalul Ciprian Ciucu: Viața politică românească s-a degradat semnificativ

Inquam Photos / George Călin

Invitat la Puterea Știrilor, Ciprian Ciucu, preşedintele PNL Bucureşti, spune că viața politică românească s-a degradat semnificativ odată cu intrarea în Parlament a unui partid extremist, cu referire la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Este o caracteristică a partidului extremist să încerce să intimideze diferiți decidenți politici, inclusiv prin astfel de mijloace, atrage atenția liberalul.

Preşedintele PNL Bucureşti este de părere și că AUR reprezintă un pericol pentru democrația din România și că este necesar „să expunem extremismul, inadecvarea, să condamnăm public astfel de gesturi”, liberalul făcând referire la momentul în care George Simion l-a bruscat în Parlament pe ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„Este cât se poate de clar că viața politică românească s-a degradat semnificativ odată cu intrarea în Parlament a unor astfel de personaje și cu venirea pe scena politică a unui partid extremist. Astfel de comportamente, din punctul meu de vedere, sunt inacceptabile. Din păcate, astfel de comportamente încep să se repete pentru că acest partid extremist (n.r – AUR) nu se dă în lături nici de la violența fizică. Este o caracteristică a partidului extremist să încerce să intimideze diferiți decidenți politici, inclusiv prin astfel de mijloace. 

Cu siguranță, aceste partide extremiste reprezintă un pericol pentru democrația din România. În afară de lozinci și acuze false, ele sunt lipsite de conținut, nu au nimic concret de spus(…) Trebuie să expunem extremismul, inadecvarea, să condamnăm public astfel de gesturi”, a declarat liberalul Ciprian Ciucu, la Puterea Știrilor.

Copreședintele AUR George Simion l-a agresat în timp ce Popescu vorbea, luni, de la plenul Parlamentului, în timpul moțiunii simple împotriva ministrului Energiei. Simion îi striga că este „un hoț” în timp ce ministrul Energiei îi spunea că este „un prost”.

Întrebat dacă s-a așteptat ca în momentul incidentului să intervină cineva, având în vedere că chestorii au fost solicitați să-l îndepărteze pe George Simion, Virgil Popescu a spus: „Chestorii sunt tot colegi de-ai noștri. Sunt deputați, nu sunt persoane de ordine”.

Amintim că, în urma incidentului, deputații au modificat și completat, miercuri, regulamentul Camerei. Astfel, este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar. Pe de altă parte însă, transmisiile live din plenul Camerei Deputaţilor vor fi permise, dar numai din perimetrul arondat grupului parlamentar respectiv.

1 comentariu la “AUR reprezintă un pericol pentru democrația din România, spune liberalul Ciprian Ciucu: Viața politică românească s-a degradat semnificativ

  1. @ Ăia „priponiți”, care deja au obținut cantitatea de AUR, nici că se mai gândesc sau să voteze pentru „democrație”, liberalism, d’astea, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *