Skip to content
Puterea Știrilor Video

„AUR se găsește undeva în proximitatea USR!” Cum stau partidele în sondaje după ultimele alegeri

Inquam Photos / Virgil Simonescu

„Cei care au câștigat alegerile și au format guvernarea au câștigat în prima fază un anumit bonus de până la 10 procente în sondaje”, spune Vasile Dîncu. Invitat în studioul Puterea Știrilor, sociologul spune, însă, că acest bonus s-a risipit foarte repede după gestionarea crizei pandemice, conflictele din interiorul coaliției pentru posturi și multiplicarea posturilor „pentru a ajunge la toată lumea”.

Vasile Dîncu a precizat și că AUR „se găsește undeva în proximitatea USR”, formațiunea politică condusă de George Simion reprezentând un pericol pentru partidul lui Dan Barna.

„USR a crescut după alegerile parlamentare din decembrie. A crescut brusc după alegeri, așa se întâmplă de obicei după alegeri în societatea noastră. Există un fenomen sociologic pe care îl numim refondarea opiniei după alegeri. Mai exact: după alegeri, câștigătorul alegerilor sau cel care a apărut surprinzător cumva, primește un bonus și acest bonus este de câteva procente, până în 10 procente, de exemplu.

Cei care au câștigat alegerile și au format guvernarea au câștigat în prima fază un anumit bonus de până la 10 procente. Evident că acest bonus s-a risipit foarte repede după gestionarea crizei, conflictele din interiorul coaliției pentru posturi, multiplicarea posturilor pentru a ajunge la toată lumea, așa cum s-a întâmplat cu posturile de subprefect, de exemplu.

Au trecut doar 3 luni, însă. Nu s-au erodat semnificativ, însă AUR se găsește undeva în proximitatea USR. AUR reprezintă un pericol pentru USR, pentru moment, pentru că este doar o chestiune de clasament. Eu dacă aș analiza tehnic aceste lucruri aș spune că mai este mult până când se vor contabiliza aceste voturi. Acum avem doar niște mișcări de încălzire”, a declarat Vasile Dîncu, la Puterea Știrilor.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *