Skip to content
Politică

Aurelia Cristea, victorie de etapă împotriva fumătorilor

www.clujazi.ro

Deputatul PSD Aurelia Cristea (fost ministru pentru Dialog Social) a repurtat, marți, o victorie de etapă împotriva fumătorilor.

Astfel, amendamentele la Legea anti-fumat înaintate de către deputatul Daniel Fenechiu (președintele PND) au fost respinse de către Comisia juridică a Camerei. Este vorba atât de modificările care ar fi îmblânzit legea și le-ar fi permis fumătorilor să își aprindă țigara în spații închise special amenajate, cât și de amendamentele care înăspreau legea, propuse de către deputata Aurelia Cristea.

Proiectul merge acum în plen, pentru vot final.

Deputatul Daniel Fenechiu propusese 3 amendamente care ar fi îmblânzit legea antifumat: spațiul public să fie redefinit ca un spațiu înconjurat complet de pereți plus tavan, fumătorii să aibă în spațiile închise locuri special amenajate și să se înființeze cluburi ale fumătorilor. Toate aceste propuneri aprobate de Senat au fost respinse de comisia juridică și comisia de sănătate din Camera Deputaților. La fel și modificările depuse de inițiatoarea legii antifumat, deputata Aurelia Cristea de la PSD, scrie europafm.ro.

„Este important că am păstrat sensul actualei legi. Restricțiile privind fumatul în spații închise se mențin. (…) E un bun pe care societatea românească și-l dorește păstrat: sănătatea tinerei generații”, a declarat Cristea presei, după votul în comisie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *