Skip to content
Politică

Aurelian Bădulescu anunță efecte devastatoare după suspendarea PUZ-urilor de sector: Vom avea tot mai multe falimente!

Inquam Photos / Octav Ganea

În exclusivitate pentru PS News, Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei, acum consilier general PMB și liderul grupului PSD din PMB, a catalogat drept „lipsită de orice fundament” declarația făcută miercuri de către Nicușor Dan în privința suspendării planurilor urbanistice pentru 5 sectoare. „Este o justificare pe care o găsește pentru a ieși din această situație în care a intrat doar pentru a satisface anumite interese ale unor persoane care îl păpușăresc”, este de părere Aurelian Bădulescu.

Potrivit social-democratului, intenția anunțată de actualul primar al Capitalei este „o anomalie din punct de vedere juridic” și va atrage consecințe grave. „Nu vom mai avea șantiere în București și nici locuri de muncă. Vom avea tot mai multe falimente și vom avea o piață imobiliară blocată”, spune Bădulescu.

Totodată, liderul grupului PSD din PMB a precizat că Nicușor Dan a interzis din nou accesul consilierilor generali la ședința de consiliu ce urmează a avea loc vineri, tocmai pentru a evita o dezbatere pe această temă.

„Îmi pare foarte rău, dar ați putut urmări într-o conferință de presă o evoluție total lipsită de orice fundament a unui individ care ocupă funcția de primar general. Este o justificare pe care acesta o găsește pentru a ieși din această situație în care a intrat doar pentru a satisface anumite interese ale unor persoane care îl păpușăresc.

Cetățenii trebuie să înțeleagă că aceste PUZ-uri sunt niște instrumente inițiate de primării, nu sunt PUZ-uri individuale ale unor persoane, așa cum se încearcă să se înțeleagă. Au fost avizate în parte de către instituțiile de resort, respectiv Ministerul Mediului, cel al Dezvoltării, al Transporturilor, plus furnizorii de utilități din Municipiul București. Aceste PUZ-uri coordonatoare nu vizează decât dezvoltarea urbană a sectoarelor. Ceea ce propune dumnealui este o anomalie din punct de vedere juridic care va atrage răspunderea pecuniară a acestui individ, doar în cazul în care majoritatea unită USRPLUS-PNL va înțelege să dea votul majorității pentru acest proiect. Ce înseamnă din punct de vedere social? Nu vom mai avea șantiere în București și nici locuri de muncă. Vom avea tot mai multe falimente și vom avea o piață imobiliară blocată. 

Sunt și eu curios și aștept de la instituțiile statului să văd interesele cui le reprezintă domnul Nicușor Dan. O astfel de atitudine pe care ați văzut-o astăzi necesită abordarea inclusiv a structurilor de informații, pentru că în laboratoarele dumnealor se analizează care este impactul. Din punctul meu de vedere, trebuie analizat de către toți participanții la viața socială cărui interese servește domnul Nicușor Dan. 

Vreau să vă spun că a interzis accesul consilierilor generali din nou la ședința de vineri pentru a nu exista dezbatere pe acest subiect. În acest sens, am cerut sprijinul colegilor noștri senatori și deputați de București, care să vină alături de noi și să solicite Poliției Locale să ne permită accesul pentru a dezbate public această hotărâre ce trebuie luată. PSD, al cărui lider de grup sunt, va vota împotriva acestui act, care este lipsit de orice fel de raționament și justificare, a declarat Aurelian Bădulescu pentru PS News.

Primarul Capitalei, decis să suspende PUZ-urile din Capitală

Amintim că primarul general al Capitalei a apărat ideea suspendării Planurilor urbanistice în mai multe sectoare din Bucureşti, invocând, într-o conferinţă de presă, argumente ce ţin de poluare şi de faptul că sute de hectare de spaţii verzi ar urma să devină în perioada următoare spaţii construibile.

„Urbanismul în Bucureşti a fost o golănie”, a spus primarul general. „În weekend avem sute de mii de bucureşteni care vor să fugă din oraşul asta să se ducă la mare sau la munte, pentru că este un oraş în care nu ai ce să faci cu copiii. Avem 30 de km de mal de lac care pot să devină şi pentru familii un loc în care să te duci weekend de weekend cu copilul. Se pot face bazine de înot, pistă de biciclete locuri de promenadă. Prevăd construcţii de blocuri până în malul apei. Cum e posibil într-un oraş care este deja aglomerat de trafic să ai străzi de 7 m şi să ai blocuri de 14 etaje. Cum e posibil că într un oraş care simţim cu toţîi că s-a construit prea des încă din epoca comunistă, cum e posibil că studiile de fundamentare să se spună că obiectivul acestuia sector este densificarea oraşului?”, a spus Nicușor Dan.

DETALII AICI: VIDEO Nicușor Dan insistă pentru suspendarea PUZ-urilor din Capitală: Urbanismul din ultimii ani din București a fost o golănie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *