Skip to content
Politică

Aurelian Bădulescu explică boicotul PSD la ședința Consiliului General: O nouă pagină de prosteală. Noi nu participăm la simulații

Inquam Photo / Octav Ganea

Consilierul general PSD Aurelian Bădulescu a vorbit pentru PS News despre motivele pentru care consilierii social-democrați nu s-au prezentat la ședința de Consiliu General în care au fost votate proiectele locale din Programul „Anghel Saligny”. Acesta a explicat că Primăria Capitalei nu poate aplica pentru acest program, ci doar primăriile de sector, astfel că ședința de Consiliu a fost doar o ”simulație”.

„Uitați care este problema: noi nu putem să participăm atunci când este vorba de simulații. Este obligația noastră, ca aleși locali, atunci când propunem proiecte de hotărâri care să fie adoptate de Consiliu acestea să se și realizeze, nu doar să simulăm. Noi astăzi am asistat la o simulație. Dacă veți vedea în tehnica de specialitate, municipiul București este exclus să poată aplica prin programul Anghel Saligny. 

Ceea ce fac astăzi cele trei blocuri politice, USR, PNL și PMP, în frunte cu Nicușor Dan, nu este decât un act de simulație. Având în vedere starea dezastruoasă și modul în care cetățenii municipiului București apreciază modul în care domnul Nicușor Dan administrează municipiul București, a simțit nevoia ca printr-o astfel de retorică să încerce să își arunce un colac de salvare doar la nivel de discurs.

În prevederile legale se încadrează doar sectoarele și atât. În programul Anghel Saligny pot aplica doar sectoarele municipiului București, nu și municipiul București.

Urmează să mai dăm o pagină de prosteală și să mergem înainte cu această retorică a dumnealui. Noi am spus și am criticat în permanență. Cei care trebuie să vadă cum se va merge de aici înainte sunt cetățenii Capitalei la următoarele alegeri, dar până la acel moment așa arată administrația Nicușor Dan: o minciună”, spune social-democratul..

De asemenea, acesta a explicat că „singurele sesizări sunt discursurile publice pe care le-a inițiat atât senatorul Gabriela Firea, cât și noi, consilierii generali, încercând astfel să atragem atenția asupra acestui caracter a acestui domn care nu face nimic pentru bucureșteni”.

„Ceea ce face dumnealui nu este decât praf în ochi. Încercăm să depășim aceste momente grele pentru București și suntem în luna noiembrie și nu știe nimeni care va fi nivelul fluenței pentru gigacalorie. Eu cred că aici sunt problemele foarte serioase, nu prostiile astea pe care le face dumnealui când i se năzărește apelând la codul administrativ doar pentru că are capacitatea legală să urce pe ordinea de zi un proiect”, spune Bădulescu.

Consilierii municipali au aprobat, în cadrul şedinţei extraordinare de luni, toate cele 37 de hotărâri conform cărora se cere finanţare pentru o serie de proiecte prin Programul Naţional „Anghel Saligny”.

Printre acestea se numără lucrările de la Prelungirea Ghencea, reabilitarea sistemului rutier pe o serie de artere din Capitală, proiecte din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbană, revitalizarea urbană a cheiului Dâmboviţa, modernizarea reţelei de troleibuz pe mai multe străzi şi bulevarde, pasajul Doamna Ghica, îmbunătăţirea accesului pietonal, amenajarea staţiilor de transport public şi dotarea acestora cu echipament de informare a călătorilor, extinderea sistemului de semaforizare inteligentă pentru 574 de intersecţii şi prioritizarea vehiculelor cu destinaţie specială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *