Skip to content
Politică

Aurescu în guvernul Cioloş? PNL se uită chiorâş: Nu este un tehnocrat!

" "

Partidul Naţional Liberal (PNL) se uită chiorâş la actualul ministru de Externe Bogdan Aurescu, în legătură cu posibilitatea ca el să rămână în eventualul cabinet condus de Dacian Cioloş.

Într-un comunicat trimis, sâmbătă, PSnews.ro, Radu Carp (secretar executiv al PNL) susţine că Aurescu nu este tehnocrat, acuzându-l de legături cu fostul premier PSD Adrian Năstase.

" "

„Ne exprimăm dezacordul faţă de varianta includerii lui Bogdan Aurescu pe lista miniștrilor viitorului guvern tehnocrat, informație vehiculată în spațiul public”, declară Carp.

„Mesajul clar al cetăţenilor în urma recentelor mişcări de protest a fost de a avea la conducere persoane fără apartenenţă politică, într-un guvern de tranziţie.

 

PNL a înţeles acest mesaj şi nu a propus membri de partid sau afiliaţi pentru cabinetul Cioloş.

 

Domnul Aurescu nu este un tehnocrat, ci o persoană cu opţiuni clare în favoarea PSD. Domnul Aurescu a debutat în politică în 2004, fiind ales la data de 13 aprilie 2004 secretar executiv al PSD, potrivit unui comunicat oficial de presă al social democraților. A candidat, fără succes, la alegerile parlamentare din 2004 pe listele PSD şi şi-a continuat cariera diplomatică ulterior în cadrul MAE.

 

Domnul Aurescu a debutat în mandatul de ministru prin invitarea domnului Adrian Năstase, condamnat pentru fapte de corupţie, la lansarea unei cărţi la Fundaţia Nicolae Titulescu. Ulterior, domnul Năstase a fost invitat oficial la manifestări ale MAE de către domnul Aurescu, fie că a fost vorba de Consiliul Diplomatic, de şcoli de vară pentru tineri diplomaţi de la Braşov sau de reuniuni anuale ale diplomaţiei.

 

Domnul Bogdan Aurescu a fost secretar de stat la MAE în timpul în care acest minister era condus de senatorul PSD Titus Corlăţean în timpul votului din diaspora din noiembrie 2014. Asupra incidentelor din cadrul acestui scrutin care au făcut ca numeroşi cetăţeni să fie privaţi de dreptul de vot se derulează în prezent o anchetă DNA in rem. În acest context, și PNL Diaspora susține punctul de vedere potrivit căruia Bogdan Aurescu nu trebuie să se regăsească pe lista miniștrilor guvernului tehnocrat.

 

După accidentul dramatic din clubul Colectiv, domnul Bogdan Aurescu s-a conformat directivei de partid venită din partea PSD care a constat în a nega nevoia tratării în străinătate a pacienţilor în stare gravă. MAE nu a trimis ambasadelor nicio solicitare de a contacta spitale sau autorităţi cu atribuţii medicale pentru a examina posibilităţile de preluare a pacienţilor. Numai implicarea românilor din diaspora şi cea a ambasadelor de la Bucureşti a făcut ca o parte dintre răniţi să fie preluaţi pentru tratament în străinătate, însă pentru mulţi dintre aceştia a fost prea târziu.

 

Domnul Bogdan Aurescu a practicat, de la începutul mandatului său, o pesederizare fără precedent a ministerului pe care îl conduce.

 

Toate acestea ne determină să considerăm că într-un guvern tehnocrat care are ca obiectiv depolitizarea administraţiei domnul Bogdan Aurescu nu poate ocupa funcţia de ministru sau secretar de stat în MAE”, mai scrie liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *