Skip to content
Politică

Aurora Liiceanu, despre limbajul nonverbal al lui Dragnea: Și mâinile și expresia feței spun asta! EXCLUSIV

AlistMagazine

Liviu Dragnea a făcut declarații marți seară într-o apariție la postul de televiziune Antena 3. Dincolo de dimensiunea politică a celor spuse de președintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, redacția PSnews a ales să treacă în revistă și aspectele psihologice ce sunt de remarcat, legate de apariția liderului PSD.

În acest context, am luat legătura, miercuri, cu psihologul Aurora Liiceanu, care a analizat prestația televizată a președintelui PSD. Aceasta a remarcat că Liviu Dragnea, deși are o expresie care aparent pare calmă, „este totuși agitat, precipitat”.

„Este totuși agitat, precipitat. Așa mi s-a părut. Sigur că expresia pare calmă, dar mi s-a părut agitat. Și mâinile și expresia feței spun asta. Nu cred că este într-o stare de calm așa cum ne-am obișnuit noi să fie senin ,seren și cu un zâmbet pe față. Și-a pierdut serenitatea cu care eram obișnuiți și știți foarte bine că era întotdeauna zâmbitor și liniștit, calm. Acum pare că nu mai este. Cred că îi fuge preșul de sub picioare și chiar dacă nu îi fuge, situația este de așa manieră încât nu poți să stai prea calm. Toată situația este înfierbântată la noi”, a precizat specialista în psihologie.

Chestionată referitor la declarația lui Dragnea care zice că ar fi existat o tentativă de asasinare a acestuia acum un an și ceva, Aurora Liiceanu consideră că este vorba de o invenție care lasă un impact asupra publicului său țintă: „vrea să lase impresia că trebuie înțeleasă actuala situație pentru că el s-a confruntat cu lucruri cumplite”, fiind cumplit „să te trezești cu patru asasini străini”

„Asta nu pot să o înțeleg. Asta s-a întâmplat acum un an de zile. Te trezești după un an de zile când ești în plină corbă fiartă cum este România la ora actuală să spui lucrul acesta? Nu se știe dacă a fost anchetă, de ce nu s-a știut și așa mai departe. Personal cred că este o invenție. Să vii să spui așa ceva după un an de zile mi se pare o invenție care să exprime că el trece prin lucruri foarte grave pe care nu le spune. Ar fi vuit toată lumea cu o veste de genul acesta. 

Cred că are un impact asupra electoratului său. Vrea să lase impresia că trebuie înțeleasă actuala situație pentru că el s-a confruntat cu lucruri cumplite. Aceasta este o chestie cumplită. Nimeni nu poate să spună dacă este adevărat sau nu când tu nu ai niciun fel de dată, dar indiferent dacă este adevărat sau nu, este ceva cumplit să te trezești cu patru asasini străini ceea ce sună așa aventurieră povestea și cu străini și cu Athenee Palace. Este ciudat și foarte straniu, iar cel mai straniu lucru este că povestea apare după un an de zile, a spus Aurora Liiceanu.

Specialista în psihologie a mai fost întrebată dacă momentul în care Dragnea a vorbit despre tentativa de asasinare, are legătură cu ceea ce s-a întâmplat recent în România. În acest context, Aurora Liiceanu susține că există o conexiune între spusele lui Dragnea și contextul actual, România aflându-se în prezent într-un moment de nebunie” în care „lumea nu mai știe ce să creadă”.

„Cred că da. Intră în atmosfera aceasta de nebuneală. Trăim un moment de nebuneală. România este într-un moment de nebunie. Nimic nu este clar. Sunt și protestele și scandalurile de nu mai știi ce să crezi. Despre gaze ba că sunt letale ba că nu sunt letale, ba nu e Dăncilă ba e Dăncilă care a dat ordinul. Până la urmă i-am dat dreptate lui Rifai care a spus că este clar că Ministrul de Interne este cel care dă ordine. Așadar, lumea nu mai știe ce să creadă. Toată lumea este debusolată”, a conchis psihologul Aurora Liiceanu pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *