Skip to content
Internațional

Austeritate în Arabia Saudită: se triplează cota TVA și se suspendă alocația de trai

www.focus-energetic.ro

Arabia Saudită triplează cota TVA ca partea a măsurilor de austeritate luate pentru a sprijini economia lovită de ieftinirea petrolului și de epidemie, potrivit BBC.

De asemenea, a anunțat guvernul de la Riad, pentru a păstra cheltuielile bugetare sub control, va fi suspendată acordarea alocației ce acoperea costul de trai al angajaților de la stat. Cei 1,5 milioane de bugetari primeau, începând cu 2018, aproximativ 1.000 de riali (270 de dolari) pe lună.

Deciziile au fost luate pentru că veniturile țării dependente de vânzările de petrol s-au prăbușit odată cu prețurile mondiale ale țițeiului, informează hotnews.ro.

Taxa pe Valoarea Adăugată a fost introdusă în Arabia Saudită acum doi ani. Acum va crește de la 5% la 15%, iar alocația de trai va fi suspendată odată cu 1 iunie.

Aceste măsuri sunt dureroare, dar necesare pentru a menține stabilitatea financiară și economică pe termen mediu și lung și pentru a trece de această criză a coronavirusului cu cât mai puține daune posibile”, a declarat ministrul finanțelor, Mohammed al-Jadaan.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *