Excesul de carne de oaie din Australia a făcut ca preţurile să scadă, iar unii fermieri îşi sacrifică sau îşi dau oile gratis pentru a economisi costuri, în loc să le crească la ferme, relatează CNBC.
Preţurile cărnii de oaie au scăzut cu 70% în ultimul an, la 1,23 dolari pe kg, au arătat datele furnizate de Meat and Livestock Australia (MLA).
”Australia a avut câteva sezoane foarte bune în ultimii ani, ceea ce înseamnă că efectivul de oi a ajuns la 78,75 milioane de capete – cel mai mare din 2007”, a declarat Tim Jackson, analist pentru aprovizionare la nivel global la MLA.
Motivul acestui efectiv mare de oi este cei trei ani cu precipitaţii peste medie în regiunile unde se cresc oi din Australia, cum ar fi New South Wales şi Victoria.
Precipitaţiile sunt ideale pentru creşterea ierbii, care este propice pentru hrănirea şi creşterea animalelor.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News