Skip to content
Internațional

Australia: Ploile torenţiale au provocat inundaţii, au dus la închiderea unor drumuri, dar şi la stingerea mai multor incendii de vegetaţie

Twitter

Majoritatea incendiilor din estul Australiei a fost stinsă, sâmbătă, în urma ploilor torenţiale, însă focul continuă să facă ravagii în sud şi sud-estul ţării, au anunţat autorităţile locale, citate de news.ro.

În statul New South Wales, au rămas 75 de focare de incendii active din 100 câte erau în urmă cu câteva zile.

Furtuni violente au izbucnit în statul Queensland, provocând inundaţii şi închiderea unor drumuri.

După o lungă perioadă de secetă, precipitaţii puternice s-a înregistrat, vineri, în anumite regiuni afectate de incendii.

Incendii mai sunt semnalate în sudul statului New South Wales şi în statul vecin Victoria, dar serviciile de meteorologie au prevăzut ploi duminică şi luni, astfel că există speranţa că şi aceste focare vor fi stinse.

Cel puţin 28 de oameni au murit la nivel naţional de la izbucnirea incendiilor şi doar în statul New South Wales peste 3.000 de case au fost distruse sau afectate.

Aproape 100.000 de kilometri pătraţi au fost afectaţi de incendii, în majoritate păduri şi parcuri naţionale. Jumătate de miliard de animale au avut de suferit doar în New South Wales, iar milioane de exemplare au murit, potrivit ecologiştilor de la Universitatea din Sydney.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *