Skip to content
Sport

Australian Open: Meciurile vor fi suspendate dacă aerul este prea poluat

sportpark.md
" "

Organizatorii Australian Open au anunţat, sâmbătă, introducerea unui sistem de măsurare a poluării aerului care va antrena suspendarea meciurilor dacă un anumit grad va fi atins, în contextul în care oraşul Melbourne este afectat de incendiile care fac ravagii în sud-estul Australiei, informează AFP, citată de news.ro.

Jocul va fi suspendat dacă totalul de particule fine solide şi lichide din aer atinge 200, adică al cincilea grad de pe această scară de măsurare a calităţii aerului.

" "
" "

Pentru al patrulea grad, între 97 şi 200, va avea loc  o discuţie între serviciul medical şi organizatori pentru a şti dacă se poate continua jocul. Arbitrul va putea întrerupe meciul dacă acest lucru este considerat oportun.

Aceste reguli se vor aplica la toate meciurile din exterior şi pe terenurile cu acoperiş retractabil, unde, la suspendarea unui meci, acesta nu va putea fi reluat decât după închiderea acoperişului. Un meci nu va putea fi întrerupt înainte de disputarea unui număr egal de ghemuri sau la finalul unui tiebreak.

Australian Open începe luni, cu patru românce pe tabloul principal: Simona Halep, Monica Niculescu, Sorana Cîrstea şi Irina-Camelia Begu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *