Skip to content
Sport

Australienii introduc super-tie-break pentru a reduce timpul de joc

Organizatorii Australian Open vor introduce, de la ediţia din 2019, un super-tie-break în setul decisiv, la scorul de 6-6, în al cincilea set la băieţi, în al treilea la fete. Câştigător ar urma să fie declarat primul jucător/jucătoare care ajunge la zece puncte în super-tie-break.

Decizia va fi pusă în aplicare de la ediţia din ianuarie 2019, din perioada 14-27 ianuarie.

Măsura are scopul de a reduce durata meciurilor. La feminin, Halep a jucat la ediţia 2018 un meci de trei ore şi 45 de minute, cu americanca Lauren Davis, pe care l-a câştigat cu 4-6, 6-4, 15-13, în turul al treilea.

Şi organizatorii turneului de grand slam de la Wimbledon au anunţat, în octombrie, că de la ediţia din 2019 setul decisiv se va încheia cu tie-break, dacă cei doi jucători vor fi la egalitate, însă doar la scorul de 12-12, scrie News.ro.

Până în prezent, şi la Australian Open, şi la Wimbledon meciurile se jucau de la 6-6 până când un jucător ajungea la o diferenţă de două ghemuri în decisiv.

La grand slam-ul londonez, deşi se aplică la 12-12 şi nu la 6-6, desfăşurarea tie-break-ului va fi una normală, câştigând jucătorul sau echipa care ajunge primul/prima la şapte, cu o diferenţă minimă de două puncte. Noua regulă este valabilă la toate probele, simplu, masculin, simplu feminin, în probele de dublu, inclusiv cea de mix, în calificări, dar şi în concursul de juniori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *