Skip to content
Europa

Austria a raportat un nivel record de cazuri de COVID-19 la patru zile după ce autoritățile au ridicat cele mai dure restricţii

facebook

La patru zile după ce au fost ridicate aproape toate restricţiile rămase asociate coronavirusului, numărul de cazuri de COVID-19 din Austria a crescut atingând un nou nivel maxim, autorităţile de la Viena raportând 47.795 de noi contagieri în ultimele 24 de ore, informează agenţia DPA.

De sâmbătă, obligativitatea purtării măştii de protecţie a fost suspendată în mare parte din ţară, iar restaurantele şi-au putut servi din nou clienţii seara, pentru prima dată după doi ani.

Situaţia din spitale – în special în secţiile de terapie intensivă – se menţine însă stabilă.

Miercuri, ministrul austriac pentru Afaceri Europene şi afaceri constituţionale, Karoline Edtstadler, a anunţat că Austria va suspenda cerinţa legală privind vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 a adulţilor, la sfatul unui grup de experţi.

Edtstadler a declarat că această obligativitate nu se justifică având în vedere pericolul relativ scăzut prezentat de varianta Omicron a coronavirusului. Situaţia urmează să fie reanalizată după trei luni, a precizat ministrul Sănătăţii, Johannes Rauch.

Legea privind vaccinarea obligatorie a intrat în vigoare pe 5 februarie în Austria. Potrivit acesteia, orice persoană care lua decizia de a nu se vaccina era pasibilă de o amendă de până la 3.600 de euro.

Austria a fost una dintre primele ţări care a introdus vaccinarea obligatorie. Majoritatea celorlalte ţări din Uniunea Europeană s-au limitat la obligativitatea doar pentru anumite grupe de vârstă.

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Austria se menţine în jur de 70%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *