Austria, decisă să blocheze aderarea României la Schengen terestru

Sursă foto: Facebook/ Ministerul Afacerilor Interne, Romania

Austria se opune categoric aderării terestre a României la Schengen. Ministrul de interne de la Viena, Gerhard Karner a declarat marți că vina nu aparține țării noastre sau Bulgariei, ci este vorba de disfuncționalitatea întregului sistem Schengen. Declarațiile au fost făcute chiar în prezența ministrul român de interne Cătălin Predoiu.

Austria evaluează Air Schengen, la două zile după ce România se află de două zile în spațiul de liberă circulație cu granițele aeriene. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a prezentat rezultatele pe aeroportul din Viena, alături de omologul său, Gerhard Karner.

Întrebat de jurnalista Euronews România, Maria Moiș, ce mai e nevoie ca România să intre în Spațiul Schengen și cu frontierele terestre, ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a reamintit de ce Guvernul de la Viena s-a opus extinderii spațiului de liberă circulație.

”În momentul de față ar fi greșit să stabilim o dată concretă în acest sens. Noi am vorbit despre colaborarea noastră în ceea ce privește lupta pentru frontiere externe sigure în spațiul Schengen, pentru un sistem care să funcționeze din punct de vedere tehnic și din punct de vedere juridic. Nu am reproșat nimic în mod direct, Bulgariei și României. Acum un an și jumătate am spus că un sistem care nu funcționează nu poate fi extins. De aceea am luat atunci acea decizie.”, a afirmat Gerhard Karne.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: