Skip to content
Europa

Austria devine primul stat european care adoptă vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19

ista-in.org

Austria a devenit vineri prima ţară din Europa care a introdus vaccinarea obligatorie împotriva Covid-19 pentru persoanele adulte, după ce preşedintele Alexander Van der Bellen a semnat legea, informează CNN.

Măsura referitoare la vaccinarea obligatorie în Austria prevede ca persoanele fără certificat de vaccinare sau derogare să fie sancţionate cu amenzi care pornesc de la 600 de euro. Verificările privind vaccinarea obligatorie vor începe de la 15 martie.

Femeile însărcinate şi persoanele care nu se pot inocula, deoarece îşi pot pune sănătatea în pericol, sunt scutite de lege, potrivit site-ului oficial al Ministerului Sănătăţii din Austria. Derogările se aplică şi persoanelor care au trecut recent prin boală şi se aplică până la maximum 180 de zile de la data la care au primit rezultatul pozitiv la primul test PCR efectuat. Noua lege va fi în vigoare până pe 31 ianuarie 2024, iar persoanele nevaccinate riscă să primească o amendă maximă de 3.600 de euro până la patru ori pe an, dacă nu se regăsesc în registrul de vaccinare până la data de inoculare atribuită.

Atât Germania, cât şi Austria au rate de vaccinare cu două doze mai mari decât media Uniunii Europene de 70,4%, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor. Cu toate acestea, rata lor de imunizare, de 74% şi respectiv 72,7%, nu a atenuat îngrijorările oficialilor din domeniul sănătăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *