Austria: fiecare al optulea lucrător străin este cetățean ungar

parlament viena
Sursa foto: Pixabay

Potrivit datelor oficiale, în iunie au fost înregistrați în Austria 1.001.121 lucrători străini, dintre care 125.000 au fost cetățeni ungari, ceea ce reprezintă aproape 13 la sută din totalul forței de muncă străină.

Numărul ungurilor care lucrează în Austria este echivalent cu populația orașului Győr.

În iunie, un total de 124.718 cetățeni ungari lucrau în Austria, scrie portalul vg.hu pe baza datelor recente publicate pe site-ul companiei austriece de asigurări sociale, ceea ce arată că, împreună cu alte statistici privind ocuparea forței de muncă, fiecare al optulea lucrător străin este cetățean ungar, iar numărul lor este în creștere, astfel că ungurii se află în fruntea clasamentului.

De numărul lucrătorilor ungari care lucrează în Austria și care este echivalent aproape cu populația orașului Győr, se apropie în cel mai bun caz doar numărul angajaților germani cu 123.301 de persoane, în timp ce doar 83.701 de români, care se află pe locul trei, își câștigă existența acolo.

De la Viena până la Tirol, lucrează multe mii, chiar zeci de mii de unguri. În capitala Austriei cu puțin peste 21.000 de persoane și-au găsit locuri de muncă, iar în provincia din jur, Austria de Jos, numărul acestora depășește 22.000, precum și în Burgenland, situată aproape de granița cu Ungaria.

Tendința de creștere a numărului de angajați ungari este surprinzătoare, dacă se ia în considerare faptul că numărul străinilor care lucrează în Austria a crescut cu puțin peste 22.000 de persoane în iunie față de luna mai, din care aproape 5.000 sunt cetățeni ungari. Creșterea poate fi pusă în mod clar pe seama lucrărilor agricole și a începerii sezonului turistic de vară, însă tendința a continuat și în luna iulie și va continua și în august, arată un articol euractiv.ro.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: