Skip to content
Puterea Știrilor Video

Austria ne-ar putea ține pe loc „foarte mulți ani”, în cazul unui vot negativ: „Statele UE nu sunt atât de preocupate să reintroducă pe agendă extinderea Spațiului Schengen”

learngerman.dw.com

„Va dura foarte mulți ani până când putem încerca din nou să aderăm la Spațiul Schengen, dacă joi nu vom avea o decizie favorabilă”, susține europarlamentarul PMP Eugen Tomac, în exclusivitate la Puterea Știrilor.

„E evident că nici celelalte state nu sunt atât de preocupate să reintroducă pe agenda Uniunii Europene extinderea Spațiului Schengen, în contextul acesta creat de criza din energie, criza refugiaților ș.a.md. Va dura foarte mulți ani. De aceea considerăm o oportunitate potrivită acum, în condițiile în care Cehia – țara care deține președinția Consiliului Uniunii Europene – și-a asumat ferm, atât în relația cu noi, cât și cu celelalte state, că va insista ca acest pas să se facă”, a declarat europarlamentarul PMP Eugen Tomac.

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen este inclusă ca prim punct pe agenda oficială a Consiliului JAI de joi.

”Miniştrii vor discuta despre aplicarea integrală a acquis-ului Schengen în Bulgaria, Croaţia şi România şi vor urmări să adopte decizii în această privinţă. Miniştrii vor evalua, de asemenea, situaţia generală a spaţiului Schengen, ca parte a ciclului anual al Consiliului Schengen. Aceştia se vor concentra în special pe combaterea introducerii ilegale de migranţi şi pe interoperabilitatea sistemelor informatice”, este anunţul oficial al Consiliului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *