Skip to content
Societate

Austria reia zborurile directe cu România de la 1 august

news.ro
" "

Guvernul de la Viena a decis reluarea zborurilor directe între România și Austria începând cu data de 1 august, ora 00.00, anunță Ministerul de Externe. Astfel, începând cu data de 1 august a.c., companiile aeriene pot opera zboruri directe dinspre România către Austria și retur.

Decizia a fost luată după ce guvernul austriac a reevaluat măsurile anterioare de suspendare a transportului aerian, la cererea MAE, potrivit unui comunicat al instituției.

" "
" "

Reamintim că, din 27 iulie, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România cu destinația Republica Austria este permis dacă dețin un test biologic molecular negativ pentru SARS-CoV-2/ PCR, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării), atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză. În lipsa acestui test, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună, imediat după intrarea în Republica Austria, timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză, urmând ca, în maximum 48 ore de la intrarea în țară, să fie prezentat autorităților responsabile un test biologic molecular, costurile fiind suportate personal. Dacă testul biologic molecular pentru SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării este negativ, izolarea instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *