Autobuze electrice în București: Au sosit primele stații de încărcare – viceprimar FOTO

Autobuze electrice
Sursa foto: Internet

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunțat marți că au sosit primele stații de încărcare pentru autobuzele electrice. Până la sfârșitul anului, călătorii vor putea circula cu noile mijloace de transport în comun, potrivit oficialului Primăriei Municipiulului București (PMB).

„Avem primele stații de încărcare pentru autobuzele electrice”, a transmis viceprirmarul Bujduveanu pe pagina proprie de Facebook.

Potrivit lui, au fost reparate platformele betonate din incinta URAC și, în paralel, au fost instalate traseele electrice pentru stațiile de încărcare.

„Autobuzele electrice au fost livrate cu 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract. Veți putea circula cu noile autobuze până la sfârșitul acestui an”, a dat asigurări Bujduveanu.

În septembrie, acesta anunța că autobuzele electrice urmau să ajungă în Capitală din noiembrie, „Cele 100 de vehicule sunt pregătite în acest moment pentru a fi livrate către Capitală”, a menționat atunci Bujduveanu.

Autobuzele au 12 metri lungime, autonomie de minimum 200 km între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL