Skip to content
Societate

Autobuzele care duc în carantină pasagerii de pe Aeroportul Otopeni, pline de ambalaje și resturi de mâncare

g4media

Unele autobuze STB, care îi preiau de pe Aeroportul din Otopeni pentru a-i duce în provincie pe românii care vin din zonele roșii afectate de coronavirus, ajung la destinație pline de bidoane, ambalaje, resturi de mâncare, mănuși chirurgicale și măști sanitare aruncate la întâmplare. Pe de altă parte, pasagerii sunt extrem de frustrați că nu au unde să arunce deșeurile, iar autoritățile nu îi lasă să-și facă nevoile decât în câmp.

În urma unui contract încheiat între Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Transport București (STB SA), câteva dintre autobuzele care până de curând îi transportau pe bucureșteni au fost implicate într-o nouă misiune. Sunt folosite pentru a-i duce pe românii care aterizează pe Aeroportul „Henri Coandă” din zonele roșii spre locurile unde conaționalii noștri sunt nevoiți să intre în carantină timp de 14 zile.

Până acum șoferii STB au efectuat curse spre Constanța, Galați, Tulcea, Harghita, Covasna, Timișoara, Mehedinți, Suceava, Iași, Giurgiu, Teleorman și Dâmbovița.

Unii dintre cei plasați în carantină, pe lângă comportamentul și limbajul vulgar, au făcut și foarte multă mizerie în mașini. Efectiv, după ce mâncau, mulți dintre pasageri aruncau pe jos resturile de mâncare, fie că ne referim la ambalaje, resturi de mâncare, bidoane de apă și de iaurt, sau la șervețele folosite, măști medicale și mănuși chirurgicale.

Potrivit INSP, ţările considerate ”zone roşii” ca urmare a cazurilor de coronavirus sunt: Austria, Belgia, Elveţia, Italia, Franţa, Germania, Spania, Iran, Marea Britanie, Olanda, SUA şi Turcia. Cetăţenii români care se întorc din aceste intra în carantină instituţionalizată 14 zile, scrie G4media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *