Skip to content
București Societate

Autobuzele electrice care vor circula în Capitală, produse în Turcia sau China

digi24.ro

S-au încheiat înscrierile la licitaţia prin care Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de autobuze electrice. A trecut deja un an de când proiectul în valoare de 219 milioane de lei a fost aprobat de Consiliul General. Doar două firme au depus oferte. Primăria urmează să aleagă între autobuze produse în Turcia sau în China.

Modelul companiei turcești este făcut în colaborare cu o firmă nemțească. Autobuzul are o capacitate de 90 persoane, atinge o viteză maximă de 75 de kilometri pe oră și trebuie reîncărcat odată la 280 de kilometri.

Autobuzele companiei chinezești au o autonomie de 250 de kilometri și o capacitate de 58 de persoane.

Noile autobuze vor circula pe 14 linii.

Una dintre linii este 381. Tot pe acest traseu, în anul 2015 , au fost testate timp de 2 luni 2 autobuze electrice ale firmei chinezești care s-au înscris acum la licitație.

Și nu au rezistat decât jumătate din programul unui șofer, de dimineață până la ora 22. Din cauza traficului aglomerat, se consumă mai mult”, spune un șofer, conform digi24.ro.

Unii şoferii de autobuz nu văd cu ochi buni nici achiziţia modelelor turceşti, pentru că, spun ei şi autovehiculele turcoaz, din aceeaşi ţară de origine , au avut numerose defecţiuni.

Nu sunt bune deloc, nu stiu pe ce criterii le iau. Au fost prin garaje, unele noi, nici nu au ieșit pe traseu și au fost defecte în garaj, deci de cum le-au adus”, spune un șofer.

Primăria Capitalei precizeaza ca va instala si statii de reincarcare. Valoarea totala a investitiei pentru cele 100 de autobuze electrice este de peste 219 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *