Autodenunț făcut de viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu! Avocat: „Ar trebui să i se ceară încetarea mandatului”

Contactat de PS News, avocatul Gheorghe Piperea a vorbit despre autodenunțul făcut de viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, chiar pe pagina sa de Facebook. Amintim că Horia Tomescu – viceprimar general (USR) al Municipiului București – a făcut anunțul numirii protejatei lui Vlad Voiculescu, Oana Gabriela Sivache, la vârful Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), mulțumindu-i public lui Cristian Plută, fostul director general ASSMB, pentru activitatea din ultimul an. Conform anunțului postat de Horia Tomescu, decizia de numire a ”protejatei” lui Vlad Voiculescu în funcția de director general ASSMB a fost luat la vârful filialei USR București, acolo unde președinte este chiar… Vlad Voiculescu.

Facem precizarea că funcția de director general ASSMB nu este politică. Prin urmare, nu se atribuie prin decizie politică. Ea se ocupă prin concurs.

„E o chestie absolut naivă, nu știu ce a vrut să demonstreze pentru că acea funcție despre care vorbește este o funcție publică, managerială și așa ceva nu se poate ocupa decât prin concurs, concursuri organizate în condițiile legii cu proceduri, cu licitații, cu comisii de analiză și așa mai departe. Ori, ce spune domnul acesta acolo, este ceva de genul: <<Eu l-am numit pe acesta, bravo mie, uite ce tare sunt eu și uite ce bine am pus în aplicare planul de guvernare din 2023 al mărețului USR>>.

Din punct de vedere penal, e periculos, e riscant, se poate sesiza oricine din oficiu sau se poate face un demers. Din punct de vedere politic, este falimentar ce a făcut Horia Tomescu acolo pentru că denotă o concepție generală în USR.

Ca viceprimar USR al Capitalei, el ar putea să fie și suspendat din funcție de către prefectul capitalei sau ar trebui să i se ceară încetarea mandatului de către Consiliul General”, a declarat avocatul Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea/ Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A fost „parafată” combinația pusă la cale de Vlad Voiculescu și Nicușor Dan. Cum s-a autodenunțat viceprimarul USR al Capitalei

USR a făcut o mutare-șoc la vârful Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Oana Gabriela Sivache – director general adjunct ASSMB -, ”protejata” lui Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății, urma să primească ”unde verde” pentru a ocupa o poziție-cheie, cea de director general.

Super-combinația a fost ”parafată” luni – 24 aprilie 2023 -, așa cum Gândul dezvăluise cu o zi înainte, iar influența exercitată de Vlad Voiculescu a fost confirmată de această numire controversată transpusă în realitate.

”Mâine (n.red. – luni, 24 aprilie 2023) se va face rocada la ASSMB, fiindcă Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, a bătut deja palma cu Nicușor Dan. Iar la conducerea ASSMB urmează să ajungă directorul general adjunct, Oana Gabriela Sivache, protejata lui Vlad Voiculescu.

Vor face tot ceea ce doresc la spitale. În primul rând, vor să organizeze, în următoarea perioadă, concursuri pentru manageri la toate cele 19 spitale. După aceea, cu oamenii lor puși exact acolo unde trebuie, indiferent cine câștigă primăria, managerii rămân încă 4 ani!”, dezvăluiau sursele Gândul.

”Protejata” lui Vlad Voiculescu, susținută de conducerea USR, filiala București

Exact în ziua precizată de Gândul, Horia Tomescu – viceprimar general (USR) al Municipiului București – a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, mulțumindu-i public lui Cristian Plută, fostul director general ASSMB, pentru activitatea din ultimul an. Conform anunțului postat de Horia Tomescu, decizia de numire a ”protejatei” lui Vlad Voiculescu în funcția de director general ASSMB a fost luat la vârful filialei USR București, acolo unde președinte este chiar… Vlad Voiculescu.

În urma deciziei conducerii filialei USR București am numit astăzi (n.red. – 24 aprilie 2023) în funcția de director general al ASSMB – Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București pe doamna Oana Sivache.

Îi mulțumesc domnului Cristian Plută cel care a exercitat funcția de director general în ultimul an, an în care ASSMB:

a finalizat compartimentul de terapie acută la Spitalul Dr Victor Babeș,

a achiziționat 9 ambulanțe din fonduri nerambursabile pentru spitalele Colentina, Carol Davila și Victor Babeș,

a accesat finanțări nerambursabile pentru creșterea securității la incendiu pentru 9 spitale

a depus 29 de proiecte de finanțare componentă Sănătate a PNRR

finanțează din bugetul local înființarea Băncii de Țesuturi de la Spitalul Colentina

finanțează din bugetul local proiectarea pentru stații de epurare pentru 14 spitale

a fundamentat pentru 2023 un buget record de 660 milioane lei din care 82 milioane cheltuieli din fonduri nerambursabile și 345 milioane lei investiții

Îi urez succes doamnei Oana Sivache în vederea implementării reformelor profunde din sistemul de sănătate din București, reforme pe care Alianța USRPLUS le-a promis cetățenilor în campania electorală din 2020”, a scris, pe pagina sa de Facebook, Horia Tomescu, viceprimarul general al Capitalei.

Captura ecran facebook – Horia Tomescu

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: