Skip to content
Europa

Automobilele diesel și pe benzină, interzise în Bruxelles după 2030

www.brusselstimes.com

Guvernul regional din Bruxelles a anunţat vineri interzicerea automobilele diesel în regiune, începând din 2030, cât şi a automobilelor pe benzină din 2035. Măsura are rolul de a accelera atingerea obiectivului Uniunii Europene privind neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050, transmite Reuters.

De asemenea, interdicţia se va aplica, începând din 2035, şi pentru vehiculele care rulează cu GPL precum şi pentru automobilele hibride.

„Prin acest nou pas în transformarea Bruxelles-ului într-o zonă cu emisii reduse, confirmăm dorinţa regiunii de a opta pentru o tranziţie climatică care este una corectă din punct de vedere social”, a declarat preşedintele regiunii Bruxelles, Rudi Vervoort, potrivit Agerpres.

Scuterele diesel vor fi şi ele interzise în regiunea Bruxelles începând din 2025, în timp ce scuterele cu motoare pe benzină vor fi interzise din 2028, iar motocicletele vor mai fi permise numai până în 2035.

Conform Agenţiei pentru protecţia mediului din Bruxelles, transportul rutier este responsabil pentru 30% din emisiile totale de dioxid de carbon în Regiunea Capitalei Bruxelles, iar aceste emisii au rămas la un nivel constant încă din 1990.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *