Skip to content
Economie

Automotive Albaca şi AMBRO Suceava, două modele de afaceri care integrează economia circulară

Facebook / Florin Spătaru

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, afirmă că a discutat, la Suceava, cu mediul de afaceri despre schemele de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, economie circulară şi competitivitate, menţionând două firme locale care reprezintă „modele de afaceri care integrează economia circulară”.

„Automotive Albaca şi AMBRO Suceava, două modele de afaceri care integrează economia circulară. Sunt astăzi la Suceava pentru a discuta cu mediul de afaceri local despre fondurile puse la dispoziţie de Ministerul Economiei prin cele 3 scheme de ajutor de stat pentru industria prelucrătoare, economie circulară şi competitivitate”, a afirmat Florin Spătaru, vineri, într-o postare pe Facebook.

El a menţionat că a vizitat Albaca MiniBus, o companie din Suceava care transformă autoutilitare de marfă, în bus-uri de transport persoane, prelungind astfel viaţa maşinilor. Ideea aparţine unui tânăr care a reuşit în doar 4 ani să dezvolte un business profitabil pentru comunitatea din Suceava, a detaliat ministrul.

„Am fost, de asemenea, şi la AMBRO Suceava, unul dintre marii angajatori din Suceava. Compania reciclează sute de tone de deşeu de hârtie din toată ţara pe care îl transformă în hârtie şi carton şi-l reintroduce pe piaţă”, a adăugat el.

Potrivit lui Spătaru, comunitatea suceveană are nevoie de oameni politici care să se implice, să promoveze şi să susţină dezvoltarea economică a judeţului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *