Autoritatea din Comunicaţii: Atenţie la cheltuielile nedorite după utilizarea serviciului de roaming!

foto: Facebook
foto: Facebook

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atrage atenţia utilizatorilor de telefonie şi internet mobil care au planificate vacanţe în străinătate să verifice condiţiile de utilizare a serviciilor de roaming, în special dacă destinaţia este în state din afara Spaţiului Economic European (SEE).

”ANCOM atrage atenţia utilizatorilor de telefonie şi internet mobil, care au planificate vacanţe în străinătate, să verifice condiţiile de utilizare a serviciilor de roaming, în special dacă destinaţia este în state din afara Spaţiului Economic European (SEE). De asemenea, utilizatorii trebuie să fie atenţi şi la roamingul involuntar, care poate să apară în zonele de graniţă”, anunţă ANCOM.

Furnizorii de servicii de telefonie şi internet mobil din România oferă atât planuri tarifare/opţiuni care pot fi utilizate exclusiv la nivel naţional, cât şi planuri tarifare/opţiuni care permit accesul la servicii de comunicaţii în roaming. Astfel, în cazul călătoriilor în afara României, utilizatorii trebuie să verifice dacă planul tarifar achiziţionat include sau nu serviciul de roaming.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: