Skip to content
Coronavirus

Autoritățile chineze, copleșite de proporția epidemiei de coronavirus. Partidul Comunist a început ”vânătoarea de vinovați”

The Verge

Mai mulți oficiali chinezi de rang înalt au fost demiși din cauza modului în care au gestionat epidemia de coronavirus, în condițiile în care numărul morților a trecut de 1.000.

Secretarul Partidului Comunist pentru Comisia de Sănătate din Hubei, precum și șeful comisiei și-au pierdut funcțiile, unul dintre locurile vacante fiind ocupat de Wang Hesheng, directorul adjunct al Comisiei Naționale de Sănătate, anunță BBC.

La începutul săptămânii, Comisia de sănătate din Hubei a confirmat peste 2.000 de cazuri noi, deși numărul noilor infecții e în scădere cu 20% față de ziua precedentă.

Pe lângă faptul că înalții funcționari chinezi au fost demiși din funcțiile administrative, ei pot fi sancționați și de conducerea Partidul Comunist Chinez, un exemplu fiind chiar directorul adjunct al sucursalei locale Crucea Roșie, Zhang Qin, care a fost destituit pentru „incapacitatea de a gestiona donațiile„, fiind avertizat totodată și în structurile de partid.

Previziuni îngrijorătoare: 60% din populația globului ar putea fi afectată de coronavirus

Profesorul Gabriel Leung, un expert epidemiolog din Hong Kong care a jucat un rol major în combaterea epidemiei Sars în anii 2000, susține că epidemia coronavirus din China ar putea afecta 60% din populația globului, atâta vreme cât virusul nu poate fi controlat.

Avertismentul său este întărit de afirmațiile directorului general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a declarat marți, la debutul reuniunii de la Geneva, la care participă peste 400 de cercetători, că epidemia din China reprezintă o mare amenințare la adresa întregii lumi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *