Skip to content
Botoșani

Autorităţile din Botoşani au închiriat un excavator pentru a face faţă “valului” de înmormântări. Trebuiau săpate 7 gropi

facebook

Autorităţile din municipiul Botoşani au închiriat un excavator cu care să sape gropi în cimitir, pentru a face faţă valului de înmormântări. În doar o singură zi s-au înregistrat 14 decese în oraşul care, înainte de pandemie, avea o medie de cinci – şase decese pe zi. În ultima lună, numărul deceselor s-a dublat

Potrivit monitorulbt.ro/, numărul mare al deceselor din ultimele zile a făcut ca autorităţile din municipiul Botoşani să ia decizia de a închiria un excavator care să sape gropi, întrucât groparii nu mai făceau făceau faţă.

Pe 12 octombrie, au fost 14 înhumări. Am închiriat un excavator. A fost o situaţie de forţă majoră deoarece trebuiau săpate şapte gropi. Celelalte familii aveau deja locuri concesionate”, a declarat Marinela Vieru, directorul Serviciului Public de Administrare Pieţe, Obor şi Cimitire (SPAPOC) pentru publicaţia citată.

Serviciul are angajaţi zece gropari care sunt distribuiţi în cele două cimitire din oraş, în funcţie de numărul înhumărilor programate.

Potrivit jurnaliştilor, înainte de pandemie, media de decese în oraş era de cinci-şase pe zi, iar de la începutul lunii octombrie s-a trecut de zece decese zilnic.

Valul de înhumări accentuează criza locurilor de veci din oraş, astfel că este în derulare licitaţia vizând extinderea Cimitirului Eternitatea.

Anunţul a fost postat pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice vinerea trecută, termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 28 octombrie. Valoarea contractului este de 4.517.810 de lei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *