Skip to content
Cluj Știri locale

Autorităţile din Cluj-Napoca vor interzice amplasarea de centrale termice individuale în blocurile cu mai mult de şase apartamente

playtech.ro

Autorităţile din municipiul Cluj-Napoca intenţionează să adopte un proiect care să interzică amplasarea de centrale de apartament individuale în blocurile care au mai mult de şase apartamente. Decizia, care va fi supusă votului aleşilor locali luna aceasta, nu se va aplica construcţiilor care vor avea certificat de urbanism emis înainte de adoptarea hotărârii de către Consiliul Local.

În 18 ianuarie vom supune aprobării Consiliului Local propunerea ca, pentru viitor, blocurile cu mai mult de şase apartamente să nu mai deţină decât fie o singură centrală de bloc, fie conectare la sistemul de termoficare. Repet, pentru viitor, după 18 ianuarie încolo. Pentru toţi cei care nu au un certificat de urbanism emis – pentru că procedurile care sunt în lucru nu le putem opri, dacă ai în derulare un certificat de urbanism valabil acela e incident cu legea la care a fost aprobat el – dar toate documentaţiile noi de urbanism care încep după 18 ianuarie printr-un certificat de urbanism în Cluj-Napoca nu vor mai avea centrale individuale, ci doar centrale de bloc sau conectare la sistemul de termoficare”, a anunţat miercuri după-amiază, într-o conferinţă de presă, primarul municipiului, Emil Boc.

O propunere în acest sens a fost făcută şi de către ministrul Mediului, Tánczos Barna, transmite News.ro. Acesta a anunţat că implementarea proiectului de interzicere a centralelor individuale de apartament trebuie să fie una graduală, „nu de azi pe mâine”, precizând că sunt multe investiţii deja pornite, aflate în execuţie pe metodele vechi, iar legiuitorul nu poate interveni retroactiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *