Skip to content
Societate

Autorităţile din Olt spun că oamenii se îmbulzesc la cozi la paşapoarte pentru că s-au ridicat restricţiile anti-Covid

Inquam Photos / Octav Ganea

Şi oltenii urmează „trendul“ şi se programează pentru eliberarea unui paşaport, în număr mai mare decât altădată. Autorităţile pun pe seama ridicării restricţiilor şi a apropierii Paştelui valul de cereri.

Aproape 600 de olteni au făcut programări, în ultimele nouă zile, la Serviciul Paşapoarte Olt, ceea ce înseamnă o creştere cu peste 200 cereri faţă de perioada 28 februarie – 8 martie 2019, an în care încă nu ne încercase pandemia.

Comparativ cu perioada 1 ianuarie – 8 martie 2019, când în Olt s-au depus 2.716 cereri, în primele două luni ale acestui an numărul cererilor este aproape la fel – 2.793.

Tendinţa de creştere s-a manifestat, în schimb, începând cu a doua jumătate a lunii februarie.

Interesul crescut al oltenilor pentru documentul care le asigură trecerea peste graniţă este însă pus de autorităţi pe seama ridicării restricţiilor şi a intenţiei românilor de a călători după cei doi ani pandemici – şi nicidecum nu îl leagă de panica indusă de evoluţia războiului de la graniţa României, scrie adevarul.ro.

Iată evoluţia comparativă a solicitărilor de eliberare paşapoarte primite de Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Olt:

Perioada:

– 1 ianuarie 2019 – 8 martie 2019: 2.716 cereri;

– 1 ianuarie 2021 – 8 martie 2021: 1.404 cereri;

– 1 ianuarie 2022 – 08 martie 2022: 2.793 cereri;

Perioada:

– 28 februarie 2019 – 8 martie 2019: 360 cereri;

– 28 februarie 2021 – 8 martie 2021: 164 cereri;

– 28 februarie 2022 – 8 martie 2022: 596 cereri.

Considerăm că printre factorii care determină creşterea cererilor de eliberare paşapoarte se regăsesc şi mediatizarea relaxării măsurilor restrictive impuse de pandemie, apropierea Sărbătorilor Pascale, dar şi perioada de vacanţă a elevilor“, se menţionează într-un comunicat remis de Prefectura Olt.

La Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt programul de lucru a fost mărit, astfel că cetăţenii se pot adresa zilnic în intervalul orar 8,00 – 20,00, de luni până vineri. De asemenea, în condiţiile în care nu vă avantajează data liberă disponibilă în aplicaţia de programări online, aveţi posibilitatea de a face o programare şi la un serviciu dintr-un alt judeţ, anunţă Prefectura Olt.

Atât prin intermediul platformei www.epasapoarte.ro, cât şi a paginii web a Direcţiei Generale de Paşapoarte – cetăţenii sunt îndrumaţi ca în situaţia în care nu găsesc locuri disponibile în vederea programării în perioada dorită în judeţul de domiciliu să verifice disponibilitatea la serviciile publice comunitare de paşapoarte din judeţele limitrofe, prin raportare la faptul că cererile de eliberare a paşapoartelor pot fi depuse în ţară la oricare serviciu public comunitar de paşapoarte“, mai precizează reprezentanţii Prefecturii Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *