Skip to content
Externe

Autoritățile din Ucraina: Rusia are încă aproximativ 100.000 de soldați desfășurați la graniță

digi 24

Rusia are încă aproximativ 100.000 de soldați desfășurați lângă granița Ucrainei și în Crimeea anexată, a declarat marți șeful serviciului de securitate al statului ucrainean (SBU) Ivan Bakanov.

Rusia a anunțat retragerea forțelor de lângă granița Ucrainei luna trecută după o confruntare care a alarmat Occidentul, scrie Reuters.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat săptămâna trecută că un număr semnificativ de forțe rusești sunt încă acolo.

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat joi că Washingtonul ar putea spori asistența de securitate pentru Ucraina după ceea ce el a numit acțiunile „nesăbuite și agresive” ale Rusiei în masarea trupelor lângă granița ucraineană.

În timpul unei vizite la Kiev, Blinken a spus că Rusia a lăsat în urmă un număr semnificativ de soldați și de echipamente, în ciuda anunțării retragerii forțelor sale din zonă după o confruntare care a alarmat Occidentul.

Blinken a mai spus că președintele Joe Biden este dornic să viziteze Ucraina și să se întâlnească cu președintele Volodymyr Zelenskiy, dar nu a oferit niciun detaliu în legătură cu acest lucru sau cu privire la viziunea Washingtonului cu privire la aspirațiile Ucrainei de a se alătura alianței militare NATO.

„Vă pot spune, domnule președinte, că suntem puternici alături de voi, partenerii la fel de bine. Am auzit același lucru când am fost la NATO acum câteva săptămâni și ne așteptăm ca Rusia să înceteze acțiunile nesăbuite și agresive”, Blinken a spus, vorbind alături de Zelenskiy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *