Skip to content
Politică

Autoritățile în alertă! Virusul Zika a ajuns în Europa

Un rezident în Danemarca care a călătorit în afara acestei țări a fost testat pozitiv pentru virusul Zika transmis de țânțarul Aedes aegypti. Autoritățile de sănătate din al doilea mare oraș danez, Aarhus, au declarat că pacientul a călătorit în America Centrală și de Sud, unde a fost contaminat, informează antena3.ro.

Virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină și a fost legat de leziuni ale creierului la mii de copii în Brazilia. Epidemii s-au mai înregistrat în Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde. În Brazilia, țara cea mai afectată și care va găzdui în această vară Jocurile Olimpice la Rio de Janeiro, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că virusul Zika va continua să se răspândească pe tot continentul american, cu excepția Canadei și a statului Chile, subliniind că virusul constituie un „motiv serios de îngrijorare”.

Febra Zika, boala declanșată de acest virus, se manifestă cu dureri de cap, slăbiciune, temperatură ridicată, iritații ale pielii și ochi roșii. Nu există vaccin sau tratament de vindecare împotriva virusului Zika, putând fi tratate doar simptomele maladiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *