Autoritățile italiene au sechestrat 134 de automobile Fiat din cauza unui abțibild

Sursa foto: Unsplash

Poliţia fiscală italiană a sechestrat peste 130 de automobile Fiat Topolino importate din Maroc în cursul acestei săptămâni, pe motiv că abţibildul cu culorile drapelului italian de pe portierele lor ar putea da o impresie greşită cu privire la originea automobilelor, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt de la Stellantis Italia, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Vehiculele au fost blocate în portul Livorno la sosirea lor din Maroc, unde au fost asamblate, pentru presupusa încălcare a legii „Made in Italy”. Aceaşi lege a obligat deja producătorul auto Stellantis să schimbe numele primului model complet electric al mărcii Alfa Romeo din ‘Milano’ în ‘Junior’, după ce Guvernul italian a criticat numele ales de producătorul auto pentru un automobil care va fi produs în Polonia.

Legea „Made in Italy” stipulează că este ilegal să prezinţi un produs fabricat în străinătate ca venind din Italia. În mod frecvent, legea a fost invocată pentru produse alimentare, de exemplu pentru brânza ‘parmesan’ produsă în SUA care reaminteşte de celebrul ‘parmigiano’ italian.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: