Skip to content
Dâmbovița Știri locale

Autorităţile recomandă masca de protecţie pentru deplasări în Dâmboviţa

Inquam Photos / Octav Ganea

În conformitate cu prevederile Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa nr. 15/08.04.2020, în timpul deplasării în afara locuinţei sau a gospodăriei, locuitorilor judeţului Dâmboviţa li se recomandă acoperirea feţei (nas, gură) cu mască.

Autorităţile admit că este permisă şi masca improvizată sau alte materiale de protecţie, de unică folosinţă sau reutilizabile (eşarfe, fulare sau alte accesorii vestimentare), în vederea reducerii riscului epidemiologic de transmitere a COVID-19, scrie adevarul.ro.

Această reglementare se aplică şi la intrarea în toate spaţiile publice, spaţiile comerciale, instituţii publice, agenţi economici şi entităţi care derulează activitate cu publicul, farmacii, pieţe agroalimentare şi mijloace de transport public.

Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică Dâmboviţa mai anunţă că, în ultimele 24 de ore, au fost verificate 1.200 de persoane aflate în izolare la domiciliu în Dâmboviţa. În activităţile desfăşurate au fost angrenaţi 51 miliari. În urma acţiunilor de verificare a respectării prevederilor ordonanţelor militare, la nivelul judeţului, au fost aplicate 163 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 386.800 lei.

 În Dâmboviţa sunt în izolare la domiciliu 750 persoane asimptomatice şi se află în carantină 464 persoane”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *