Skip to content
Ialomița Știri locale

Autoritățile refuză să carantineze comuna Bărbulești din Ialomița, în ciuda deselor încălcări ale regulilor și a raziilor repetate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență din Ialomița a refuzat să introducă în carantină comuna Bărbulești, în ciuda cererii primarului din municipiul Urziceni și a dovezilor privind desele încălcări ale regulilor impuse de autorități, potrivit unui comunicat al instituției, citat de Gura Ialomiței.

Autoritățile susține că anchetele epidemiologice din localitate au arătat că nu e nevoie de carantină. Pe de altă parte, publicația Independent scrie că la Bărbulești există, oficial, 20 de persoane depistate pozitiv, însă numărul vehiculat neoficial este de două ori mai mare.

Bărbulești este una dintre localitățile cu grad mare de infracționalitate, iar autoritățile au făcut razii constante în localitate pentru a preveni răspândirea coronavirusului. În 21 aprilie, mai mulți localnici i-au agresat verbal pe polițiștii care urmăreau un bărbat ascuns în sat, iar o zi mai târziu poliția localitatea a survolat cu elicopterul și reflectoare gigantice.

În 4 aprilie, șeful Poliției Române spunea că autoritățile dăduseră 170 de amenzi în câteva zile doar în Bărbulești și Țăndărei pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor militare privind circulaţia pe drumurile publice. Consilierul județean Viorel Bănescu, director al școlii din Bărbulești, a relatat într-o ședință a Consiliului Județean că a fost martorul unui cortegiu funerar în Bărbulești în care a numărat aproximativ 200 de participanți.

În 24 aprilie, primarul municipiului Urziceni, învecinat cu Bărbuleștiul, i-a cerut oficial ministrului de Interne, Marcel Vela, să instituie carantina în comună. Primarul Constantin Sava a scris în scrisoarea postată pe Facebook că 26 de bărbuleșteni au fost deja depistați pozitiv cu virusul Covid și acuză că locuitorii comunei nu respectă regulile.mSava cere și restricționarea accesului locuitorilor din Bărbulești în municipiu, arătând că aceștia ”nu respectă nici un fel de reguli de conviețuire civilizată”.

În plus, primarul din Urziceni susține că ”unele dintre instituțiile care au în atribuții circulația, paza și ordinea persoanelor sunt depășite de situația creată în comuna Bărbulești”.

Bărbulești este în topul infracționalității din România, iar mulți dintre localnici fac parte din grupări interlope care acționează atât în țară, cât și în țări din UE. În Bărbulești au avut loc razii ale Poliției în urmă cu două săptămâni din cauza nerespectării măsurilor stabilite de autorități pe durata stării de urgență.

1 comentariu la “Autoritățile refuză să carantineze comuna Bărbulești din Ialomița, în ciuda deselor încălcări ale regulilor și a raziilor repetate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *