Autorul celui mai sângeros atac împotriva evreilor din SUA a fost condamnat la moarte

Sursă foto: Pittsburgh Police Department/AFP
Sursă foto: Pittsburgh Police Department/AFP

Autorul unui atac armat din 2018 asupra unei sinagogi din Pittsburgh, cel mai sângeros împotriva evreilor din istoria SUA, a fost condamnat la moarte miercuri de un juriu federal, a informat presa americană, preluată de AFP.

Cei doisprezece membri ai juriului au votat în unanimitate în favoarea pedepsei capitale împotriva lui Robert Bowers, potrivit mass-media. Acest şofer alb de camion a fost găsit vinovat la jumătatea lunii iunie de comiterea a 11 crime cu circumstanţe agravante pe 27 octombrie 2018 în sinagoga Tree of Life din Pittsburgh, în nord-estul Statelor Unite.

Această condamnare ar trebui apoi să fie pronunţată oficial de un judecător federal. Cu toate acestea, întrucât Departamentul Justiţiei a instituit un moratoriu privind execuţiile federale, este posibil ca această pedeapsă să nu poată fi aplicată, notează AFP, citată de Agerpres.

Chestiunea pedepsei cu moartea a fost centrală în acest caz. Încă din 2019, procurorul federal din Pittsburgh a avertizat că va solicita pedeapsa cu moartea împotriva autorului crimei, invocând „lipsa de remuşcare” şi „ura şi dispreţul” faţă de evrei.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: